Educație

Cine sunt cei mai buni elevi care intră anul acesta la liceu

Ziarul de Vrancea
2 iul 2015 5109 vizualizări
Inspectoratul Şcolar a dat publicităţii ieri ierarhia absolvenţilor clasei a VIII-a pentru Admiterea în Licee 2015, care îi ajută pe elevi să-şi evalueze şansele de a fi admişi la şcolile dorite u cinci absolvenţi, toţi din Focşani, intră la liceu cu media 10, fiind urmaţi de 241 de adolescenţi care au obţinut medii de ... aproape 10! u 5 din 7 elevi care au luat 10 la Evaluare au fost elevii aceleiaşi învăţătoare u din mediul rural, cea mai bună este o fată de la Soveja u şi copiii VIP-urilor locale au reuşit medii mari

Cinci liceeni din Vrancea intră cu media 10 curat la liceu. Cristian George Barbu, de la Şcoala Gimnazială "Ştefan Cel Mare" Focşani, Teodor Alexandru Bentz, de la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" Focşani, Dragoş Elian Jitea de la Şcoala Gimnazială "Ştefan Cel Mare" Focşani, Andra Elena Mircea, de la Colegiul Naţional "Unirea" Focşani, şi Mălina Elena Moisă, absolventă a Şcolii Gimnaziale "Ştefan Cel Mare" Focşani sunt elevii excepţionali ai aceste generaţii care intră cu media 10 curat la liceu. Pe locurile şase şi şapte în ierarhia absolvenţilor clasei a VIII-a  pentru Admiterea în Licee 2015 sunt doi absolvenţi ai Colegiului "Al. I. Cuza" Focşani, Ionana Bârgu şi Sonia Alexandra Mirăuţă, care au obţinut 10 la evaluare, dar au fost traşi foarte puţin în jos de media din gimnaziu, aşa că în dreptul lor scrie media 9.99. De precizat că 5 din 7 elevi care au obţinut media 10 la Evaluare, respectiv Cristian  Barbu, Mălina Moisă, Dragoş Jitea, Ioana Bârgu şi Sonia Mirăuţă, au fost elevii învăţătoarei Rădiţa Neagu de la Scoala Gimnazială "Ştefan cel Mare" Focşani. Adolescenţii de azi, ca şi foştii elevi ai cunoscutului cadru didactic, nu au uitat că un copil este format în primul rând de învăţătorul lui! "Profesorii trebuie doar să cladească pe fundaţia creată de învăţător", spun admiratorii învăţătorilor Neagu, aflaţi în concurenţă pentru formarea celor mai buni elevi.

Cea mai bună elevă din Adjud

În ceea ce priveşte oraşul Adjud, din cei 160 de elevi care au susţinut probele scrise, niciunul nu a putut luat nota maximă. Cea mai mare medie de admitere a fost obţinută de Irina Novac, de la Liceul Teoretic “Emil Botta”, fiica fostului primar din comuna Păuneşti. Punctajul acesteia este de 9,95 şi se situează pe locul 18 în ierarhia Inspectoratului Şcolar. Oraşul Mărăşeşti a avut 90 de elevi înscrişi pentru a susţine evaluarea. Dintre aceştia, cea mai mare medie a fost cea a elevei Cristina Brînză, de la Liceul Tehnologic "Eremia Grigorescu". Nota obţinută este 9,96 şi o clasează pe locul 16 în judeţ. Panciul a avut 81 de elevi înscrişi, iar cea mai mare medie, 9,96, a fost a lui Eduard Crucianu, elev al Liceului Teoretic "Ioan Slavici". Nota îl clasează pe locul 11 în ierarhie. În ceea ce priveşte oraşului Odobeşti, din cei 71 de elevi care au susţinut probele scrise, cea mai mare medie a fost obţinută de Claudiu Mihai Gheorma de la Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu", 9,85, care îl clasează pe locul 53.

Şi Soveja e în frunte

Cel mai bun elev din mediul rural este Roxana Georgiana Dobrin de la Şcoala "Simion Mehedinţi" Soveja, care a reuşit o frumoasă medie de 9.97, urmată de Mihai Drilea de la Moviliţa, Alexandru Diana Moldoveanu de la Cîrligele şi Emma Andreea Postolache de la Nereju, toţi cu media 9.96. Şi copiii unor oameni cu funcţii în judeţ trec prin emoţiile admiterii. Mara Alexandra Matache, fiica Danielei Matache, preşedinta Tribunalului, şi a secretarului de stat Iulian Matache, absolventă a Şcolii "Ştefan cel Mare",  intră la liceu cu nota 9.88. Ea a reuşit să ia 10 curat la proba de matematică a evaluării. Şi băiatul viceprimarului Marius Iorga, Cristian, care a terminat Şcoala "Duiliu Zamfirescu" Focşani, intră cu media 9.50 la liceu, în vreme ce băiatul fostului viceprimar Bogdan Matişan, pe nume Răzvan Andrei, se aliniază la startul admiterii cu media 9.82. De asemenea, băiatul omului de afaceri liberal Cătălin Buscă, Darius, se află pe locul 329 în ierarhie, cu media 9.37.

Urmează înscrierea

Potrivit Inspectoratului Şcolar, care a dat publicităţii ieri ierarhia admiterii, după medii, 241 de absolvenţi de gimnaziu au obţinut medii între 9.50 şi 10,alţi 320 între 9 şi 9.49, în vreme ce 258 au obţinut note situate între 8 şi 8.49. 268 de absolvenţi de gimnaziu, în special din mediul rural, au picat examenul, 18 chiar cu note de 2 şi 3. La Evaluarea Naţională 2015, în Vrancea s-au înscris 2.961 de absolvenţi, dar 149 au lipsit, procentul de promovabilitate fiind de 75,88% . Media generală obţinută la Evaluare constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională  (cu o pondere de 75%)  şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%). După afişarea ierarhiei pe judeţe, elevii sunt invitaţi, alături de părinţi şi tutori, la şcolile pe care le-au absolvit, pentru a se înscrie la liceu. Îi felicităm pe tinerii noştri pentru notele frumoase cu care se aliniază la startul admiterii! (S. VRÎNCEANU, D. DEDIU)
Pe portalul www.ziaruldevrancea.ro puteţi consulta ultima variantă a ierarhiei judeţene pentru admiterea în licee


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.