Educație

Elevii de la Şcoala Nicolae Iorga, în vizită la Biserica Militară

Raluca Manolache
16 iun 2015 1129 vizualizări
Preotul Ionel Vrânceanu le-a prezentat acestora care a fost misiunea sa ca preot şi provocările cu care s-a confruntat în teatrele de operaţii

Aproape 20 de elevi din clasa a V-a C de la Şcoala Nicolae Iorga din Focşani au mers ieri în vizită la Biserica Militară „Ilie Tesviteanul” care se află în curtea Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focşani. Copiii, coordonaţi de profesoara Mărioara Georgescu, au învăţat cum oamenii pot deveni mai apropiaţi prin biserică, iar preotul Ionel Vrânceanu le-a prezentat acestora care a fost misiunea sa ca preot şi provocările cu care s-a confruntat în teatrele de operaţii din Irak şi Afganistan. „Copiii s-au dovedit a fi foarte interesaţi despre traiul celor de o vârstă cu ei care, deşi sunt la vârsta la care jocul ar trebui să le guverneze viaţa, sunt nevoiţi să trăiască în război, lipsiţi de hăinuţe, alimente, cărţi şi jucării. În acest an şcolar am fost la mai multe clase, dar la cea coordonată de doamna profesoară Georgescu, profesoara lor de religie, nu am ajuns. A fost dorinţa expresă a copiilor să vină ei la Biserică pentru a mulţumi pentru anul care s-a încheiat şi să petreacă, o oră, într-o atmosferă plăcută. Le-am spus să se bucure de ceea ce le dă Dumnezeu pentru că sunt mulţi copii care sunt în suferinţă şi să fie ca o familie, să se ajute între ei şi să fie prieteni. Am rămas suprins, pentru că aceşti copii au o deschidere aparte şi a fost o interacţiune pe bază de întrebări şi răspunsuri. Au vrut să ştie chiar şi cum a fost construită biserica şi cum se conservă lemnul. În final şi-au exprimat dorinţa de a reveni şi la începutul următorului an şcolar”, a spus preotul Ionel Vrânceanu. Nu trebuie să uităm că la Fundaţia „Capela Militară Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” a iniţiat un proiect de succes în cadrul căruia liceenii s-au putut pregăti la matematică, limba română, biologie, geografie şi istorie în vederea susţinerii examenului de Bacalaureat.  (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.