Educație

Album filatelic cu întreguri poştale, 1974-1982, donat Bibliotecii Judeţene

Ziarul de Vrancea
4 iun 2015 1123 vizualizări
Acesta a fost donat de unul dintre puţinii filatelişti şi colecţionari vranceni: Aurel Lazăr

Unul dintre puţinii filatelişti şi colecţionari din Vrancea, Aurel Lazăr, a donat recent Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea un Album filatelic cu întreguri poştale. Aceasta este a doua donaţie a acestui colecţionar după expoziţia filatelică dedicată scriitorilor români dăruită bibliotecii în 2010. Sub denumirea „Realizările filatelice ale filateliştilor Focşăneni”, albumul, lucrare unică scoasă sub egida AFR Vrancea şi a Cercului Filatelic „Unirea” Focşani, adăposteşte între paginile sale întreguri poştale care vorbesc despre cele mai importante evenimente desfăşurate la  Focşani în perioada 1974-1982.

Acestea aparţin, sau au aparţinut, colecţionarilor focşăneni, membrii ai Cercului Filatelic „Unirea”: prof. Vasile Pănescu, Manole Kalustian (fratele jurnalistului Leon Kalustian), Emil Cios, prof. Carol Nagler, Iosif Maxoda, dr. Ioan Daniliuc, Gheorghe Panait, prof. Teodor Passan alături de Aurel Lazăr. „De profesie asistent medical, Aurel Lazăr şi-a dedicat timpul liber colecţiilor sale filatelice realizând şi montajul acestei lucrări pe care a dăruit-o, prin intermediul bibliotecii, comunităţii noastre”, transmit reprezentanţii Bibliotecii Judeţene. “Ştiu că filatelia este o pasiune care vorbeşte despre trecut şi de aceea m-am gândit că locul acestui album este la bibliotecă, unde va putea fi văzut de mai multe persoane şi în special de tânăra generaţie, care îl pot privi ca un exemplu de pasiune născută din dorinţa de a descoperi trecutul,” a precizat colecţionarul Aurel Lazăr. Donaţia acestuia, ce cuprinde întreguri poştale dedicate eroilor sau monumentelor vrâncene, scriitorilor sau aniversărilor culturale şi sportive, poate fi admirată la Sala de Arte a Bibliotecii Judeţene Vrancea. În paginile albumului se regăsesc repere diverse din viaţa Focşaniului, precum: Salonul Bienal pentru copii şi tineret -1979, Stagiunea teatrală a elevilor - 1980, Festivalul Folcloric Vrâncean – 1980, 130 de ani de activitate teatrală, Casa de cultură municipală Focşani - 1981, 50 de ani de activitate a Complexului Muzeal Vrancea -1981 sau 100 de ani de la inaugurarea tronsonului feroviar Buzău –Focşani –Mărăşeşti 1981, 70 de ani de la fondarea Revistei Noastre - 1982, Festivalul artelor Mioriţa sau Salonul internaţional al vinului Bachus - 1994. (M. VLĂDESCU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.