Educație

Simpozion la Focşani în memoria geografului George Vâlsan

Raluca Manolache
12 mai 2015 1620 vizualizări
Lotul judeţului nostru la Olimpiada de Geografie s-a clasat pe locul 3 în competiţia naţională pe judeţe

Un nou simpozion geografic la Focşani. Profesorii de geografie din Vrancea continuă seria simpozioanelor dedicate unor mari personalităţi ale ştiinţelor geografice. Simpozionul “Un secol de cercetări geografice în Câmpia Română”  va fi găzduit de Sala Multimedia a Şcolii “Ştefan cel Mare” din Focşani, sâmbătă 16 mai, începând cu orele 10.00, şi este dedicat geografului George Vâlsan (1885, Bucureşti -1935, Constanţa), care a organizat învăţământul geografic universitar la Bucureşti, Iaşi şi Cluj-Napoca. George Vâlsan, membru al Academiei Române la numai 35 de ani, a realizat cercetări privind geneza şi evoluţia reliefului în spaţii geografice foarte diverse: Defileul Dunării, Carpaţii Meridionali, Valea Prahovei sau Delta Dunării. Cu această ocazie, se organizează şi un concurs pentru elevi. La acest concurs s-au înscris deja mai multe colegii şi licee din judeţ. Nu sunt uitaţi nici elevii care au obţinut premii şi menţiuni la fazele judeţene şi naţionale ale Olimpiadei de Geografie ediţia 2015 şi Concursului Naţional de Geografie „TERRA” 2015. În acest an, lotul judeţului nostru la Olimpiada de Geografie s-a clasat pe locul 3 în competiţia naţională pe judeţe. Este cea mai bună clasare în ultimii 25 de ani. “În cadrul acestor simpozione concurs ne propunem ca elevii noştri să cunoască mari personalităţi ale culturii şi ştiinţei din România. Acestea sunt adevăratele modele care ar trebui urmate de tânăra generaţie. George Vâlsan le-a explicat studenţilor săi legătura dintre conştiinţa naţională şi geografie, ce înseamnă a fi român. În fiecare an, bibliografia de concurs a cuprins, lucrări fundamentale pentru România, în general şi Vrancea în particular”, a precizat prof. dr. Răzvan Săcrieru, de la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focşani. În cadrul simpozionului vor fi susţinute două comunicări ştiinţifice astfel: Prof. dr. Răzvan Săcrieru, “Desenul geografic - metodă de lucru, la George Vâlsan”, Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focşani, şi Cercetător ştiinţific Florin Roman, "Unele aspecte geomorfologice ale Câmpiei Siretului Inferior", Focşani. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.