Educație

Simpozion internaţional la Focşani, privind promovarea miturilor şi legendelor locale

Ziarul de Vrancea
29 apr 2015 1296 vizualizări
Simpozionul este parte componentă a unui proiect Comenius derulat pe parcursul a doi ani în opt ţări

Şcoala 3 din Focşani este gazda, în luna mai, a unui simpozion internaţional ce vizează promovarea miturilor şi legendelor locale. Simpozionul este parte componentă a proiectului Comenius “Sharing Myths and Local legends of Europe” (SMALL Europe ) derulat de unitatea focşăneană de învăţămant şi a întalnirii finale a tuturor ţărilor partenere: Cipru, Spania, Romania, Marea Britanie, Grecia, Norvegia, Franţa şi Polonia. “Simpozionul “Mit şi legendă - identitate şi interculturalitate” reprezintă o modalitate de cunoaştere aprofundată a culturilor şi civilizaţiilor europene prin prisma miturilor şi legendelor, promovarea interculturalităţii la nivel european, o punte de legătură ce va consolida dimensiunea europeană în educaţie cu scopul continuării proiectului chiar şi după finalizarea parteneriatului Comenius”, se arată într-o adresă a Şcolii 3 înaintată Consiliului Local Focşani. Astfel, la Focşani vor fi prezenţi, în perioada 20-24 mai, reprezentaţi ai celor opt ţări implicate în proiect, a cărui finalitate vizează promovarea miturilor şi legendelor locale. Cu acest prilej, echipele vor fi antrenate în diverse activităţi cu specific literar în şcoală, dar şi excursii tematice, ce vor încheia un proiect derulat pe parcursul a doi ani. Cei care doresc să participe la simpozion se pot înscrie pană pe 10 mai 2015 la Şcoala 3, lucrările vizand proiecte şi parteneriate coordonate de şcoli sau organizaţii nonguvernamentale, în care au fost implicaţi preşcolarii şi elevii. În cele cinci zile de desfăşurare a întalnirii finale de la Focşani din cadrul proiectului Comenius, invitaţii vor vizita obiectivele turistice din centrul municipiului, vor merge într-o excursie pe traseul Mărăşeşti – Panciu – Lepşa – Jariştea – Focşani, vor participa la activităţi cultural – educative, vor merge în excursii la Bran, Moeciu, Raşnov, Peleş, Braşov şi vor desfăşura activităţi specifice proiectului. Pentru toate acestea, Şcoala nr. 3 a solicitat CL Focşani un sprijin financiar de 14.000 lei, ce va fi discutat în şedinţa ordinară de astăzi. Coordonatorii proiectului sunt profesorii Marcela Ghiuţă, Mihai Neagoe, Tatiana Bănică, Mirela Chipăilă şi Emilia Batog. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.