Educație

Elevii de la „Asachi” învaţă să gătească nemţeşte

Ziarul de Vrancea
27 apr 2015 487 vizualizări
liceenii desfăşoară activităţi de gastronomie cu un expert german, în cadrul unui proiect european u Max Heim i-a testat pe elevi, i-a corectat şi i-a învăţat tehnici de plating

Elevii Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” Focşani i-au arătat unui expert german cum ştiu să gătească şi au învăţat de la acesta tehnici noi. Totul în cadrul proiectului „Formare în cadrul serviciilor-gastronomie” care se derulează pană pe 9 mai 2015 la unitatea de învăţămant focşăneană, în parteneriat cu Camera de Comerţ a Germaniei, prin intermediul SES Germania (Serviciul Seniorilor Experţi din Germania), cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei Focşani. Prima săptămână a proiectului a debutat cu o întâlnire a profesorilor din echipa de proiect cu expertul german Max Heim în care au fost stabilite clasele participante la proiect şi tipurile de activităţi. În prima zi de evaluare directă, expertul german
a dorit să evalueze nivelul de cunoştinţe de specialitate şi de abilităţi practice ale elevilor Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”. Elevii clasei a
 X-a B au realizat un meniu complet etalandu-şi tehnicile de servire şi de mis-en-place. Expertul Max Heim i-a felicitat pentru modul în care elevii au lucrat, dar a scos în evidenţă şi aspecte care pot fi îmbunătăţite. Ziua următoare, elevii claselor a X-a C şi a X-a A au avut parte de o lecţie deosebită în care s-au întâlnit limba engleză şi cunoştinţele de specialitate. Împreună cu expertul german, elevii au parcurs teoretic două meniuri de inspiraţie germană, lucrand pe grupe, traducand reţetele şi realizand planul de lucru, lista de cumpărături, necesarul de instrumente de lucru. Au urmat împărţirea sarcinilor de lucru şi prezentarea rezultatelor. În ultimele două zile ale primei săptămani, elevii celor două clase, a X-a C şi a X-a A, au desfăşurat activităţi practice ce au vizat  prepararea celor trei feluri din fiecare meniu, încadrarea în timp, respectarea regulilor de igienă, utilizarea unor tehnici de plating (aranjarea cât mai atractivă a farfuriei pentru servirea preparatului), sub supervizarea lui Max Heim.

Elevii, încantaţi de stilul ferm şi plin de umor al neamţului

Activităţile desfăşurate de elevi cu expertul german în gastronomie au fost pe placul acestora, fiind încantaţi de stilul de lucru ferm, dar plin de umor al acestuia şi de grija pentru propriile instrumente de lucru. Max Heim este membru al Global Master Chef, renumită asociaţie a profesioniştilor în gastronomie. Germanul lucrează în gastronomie de 40 de ani şi declară că aceasta este cea mai frumoasă meserie din lume. Are 30 de ani experienţă de predare într-o instituţie de învăţământ profesional din Germania şi un număr impresionant de parteneriate prin proiecte europene cu şcoli similare din Franţa, Ungaria şi Irlanda. „Modul în care domnul Max Heim a lucrat cu elevii Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi" precum şi cu profesorii de specialitate şi de limba engleză dar şi cu colectivul managerial sau personalul administrativ, dovedeşte calităţi profesionale şi umane excepţionale”, transmit reprezentanţii Colegiului Tehnic „Gh. Asachi”. (M. VLĂDESCU)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.