Educație

Două olimpiade naţionale la Focşani în această săptămană

Ziarul de Vrancea
22 apr 2015 1586 vizualizări
Olimpiada naţională de limba germană modernă se află în plină desfăşurare la CNU, iar vineri se deschide Olimpiada naţională de lingvistică de la Şcoala “Ştefan cel Mare”

Municipiul Focşani găzduieşte în aceste zile două olimpiade naţionale, una pentru prima dată în acest oraş, iar pentru a doua municipiul nostru fiind gazdă permanentă. Prima este olimpiada naţională de limba germană modernă, aflată în plină desfăşurare la Colegiul Naţional “Unirea” şi a doua, Olimpiada naţională de lingvistică, secţiunea pentru elevii claselor a V-a şi a VI-a, se pregăteşte de start. Cei mai buni elevi vorbitori de limba germană au susţinut, începand de marţi, probele competiţiei, care se va încheia sambătă. “Este o onoare pentru judeţul Vrancea de a găzdui  acest  eveniment, deşi în judeţul nostru numai în trei unităţi şcolare se predă limba germană”, transmite echipa de organizare din IŞJ Vrancea. Elevii participanţi sunt antrenaţi, în afara probelor de concurs, în activităţi extracurriculare ca participarea la expoziţia de carte străină, vizitarea principalelor obiective turistice ale oraşului Unirii, un spectacol cultural-artistic organizat de elevii Colegiului „Unirea”. “Sperăm că elevii, profesorii însoţitorii şi membrii Comisiei Centrale se vor simţi ca acasă pe parcursul acestei săptămâni.

Academicianul Solomon Marcus alături de caştigătorii ediţiei 2014 a Olimpiadei de lingvistică

Le dorim succes şi cât mai multe premii!”, mai transmite IŞJ. Vineri sunt aşteptaţi la Focşani şi elevii calificaţi la Olimpiada naţională de lingvistică, secţiunea pentru elevii claselor a V-a şi a VI-a, găzduită în acest an de Şcoala “Ştefan cel Mare”. Deschiderea oficială va avea loc vineri seara, la ora 18,00, la Ateneul Popular “Mr. Gh. Pastia”, cand va avea loc şi conferinţa academicianului Solomon Marcus. La această competiţie participă 91 de elevi din toate judeţele. Comisia centrală este formată din inspectori şcolari şi cadre didactice cu rezultate de excepţie în cariera lor profesională, iar preşedinte este lector univ. dr. Adina Dragomirescu de la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti. Preşedintele executiv este conf. univ. dr. Mina-Maria Rusu, inspector general pentru disciplina limba şi literatura română în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, iar preşedintele de onoare al comisiei centrale este academicianul Solomon Marcus. Proba scrisă se va desfăşura sâmbătă la Şcoala “Ştefan cel Mare”, iar festivitatea de premiere este programată duminică la ora 10,00 la Ateneul Popular. (M. VLĂDESCU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.