Educație

Veterinarii se pregătesc de controale prepascale

Sorin Tudose
10 apr 2015 1445 vizualizări
Medicii veterinari sprijină şi supraveghează comerţul specific perioadei premergătoare sărbătorii de Paşte pentru a asigura sănătatea vrîncenilor.

Controalele au ca scop verificarea condiţiilor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate târgurile de animale, pieţele agroalimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică. Implicit vor fi sancţionate drastic încălcările prevederilor legale. „La nivelul direcţiei, circumscripţiilor sanitar veterinare şi la circumscripţiile sanitar veterinare zonale, în perioada 12 -23 aprilie va fi asigurată permanenţa, inclusiv în zilele de sîmbătă şi duminică şi va fi afişat programul de lucru, persoana responsabilă şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitar veterinare”, transmit reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA). Sacrificarea animalelor va fi autorizată în perioada 12-23 aprilie. Printre altele sunt interzise pentru comercializare ouăle cu coaja crăpată sau lovită, acestea fiind retrase de la vânzare şi dirijate pentru valorificare în scopuri tehnice, confiscare sau distrugere. Sunt permise transportul şi păstrarea în vederea vânzării directe către consumatorul final a brânzeturilor, în recipiente confecţionate tradiţional din lemn (putini), cu condiţia ca acestea să fie curate şi identificate corespunzător, pentru asigurarea trasabilităţii produselor şi prevenirea contaminării. Este interzisă comercializarea produselor şi a alimentelor de origine animală în spaţii improvizate, nesupuse controlului sanitar veterinar, sau în sistem de vânzare stradal, în care nu este asigurată o temperatură şi o stare de igienă corespunzătoare. Medicii veterinari recomandă cetăţenilor ca în perioada premergătoare Paştelui să cumpere produse alimentare numai din spaţii sau unităţi înregistrate sanitar veterinar pentru a evita o toxiinfecţie alimentară. (Sorin TUDOSE)
   



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.