Educație

Patru ore de discuţii pentru gradaţiile de merit în comisia paritară a Inspectoratului Şcolar

Ziarul de Vrancea
19 feb 2015 1767 vizualizări
S-a discutat despre modul de acordare a punctajelor pe fişele de evaluare destinate gradaţiei de merit din acest an

Comisia paritară de la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea a detaliat ieri, în cadrul unei şedinte care a durat peste 4 ore, modul de acordare a punctajelor pe fişele de evaluare destinate gradaţiei de merit din acest an. Fişele au fost discutate cu reprezentanţii sindicatelor, pe categorii de personal didactic şi auxiliar. Au fost realizate pentru toate categoriile de personal, având în vedere că în acest an va beneficia de gradaţie de merit şi personalul didactic auxiliar. Liderul SLI, Emil Tudor, nu a dorit să precizeze ce au câştigat sindicatele locale în comisia de ieri, făcând trimitere la ce a obţinut federaţia pentru o parte dintre membrii săi. “Câştigul este că de gradaţii va beneficia şi personlul didactic auxiliar”, s-a rezumat Emil Tudor. Lidera SIP - FEN şi-a trimis la şedinţă vicepreşedinţii în care şi-a pus încrederea deplină. “Sunt convinsă că cei doi vicepreşedinţi au făcut ceea ce a trebuit în favorea colegilor noştri care vor beneficia din acest an de gradaţie de merit, după o perioadă în care personalul didactic auxiliar nu a avut acces la aceasta”, ne-a precizat lidera SIP-FEN.

Cum se acordă gradaţiile?

Fişele urmează să fie făcute publice pe siteul IŞJ şi în unităţile de învăţământ  în perioada 23-27 februarie 2015. În perioada 2-20 martie este etapa de întocmire şi depunere de către candidaţi a dosarelor şi de obţinere a avizelor la nivelul unităţilor de învăţământ, iar în perioada 23-31 aprilie se depun la secretariatul IŞJ dosarele care conţin documentele justificative privind activitatea fiecăruia.  Numărul de gradaţii maxime care pot fi acordate se calculează în funcţie de numărul de norme de la nivelul judeţului, astfel: “din numărul stabilit prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice şi 16% din totalul posturilor didactice auxiliare existente la nivelul inspectoratului şcolar se scade numărul de gradaţii acordate personalului didactic şi didactic auxiliar existente în plată, având învedere că gradaţia de merit se accordă pe o periodă efectivă de 5 ani, fără a fi luate în calcul perioadele de suspendare a contractului individual de muncă din motive neimputabile angajatului sau de exercitare a unei funcţii publice”, se arată în motodologie. Anul trecut gradaţia de merit nu a fost acordată în Vrancea. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 3343 zile, 9 ore, 14 minute, 45 secunde
23-31 aprilie???
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.