Educație

Bibliopovestaşii, la jumătatea drumului

Ziarul de Vrancea
16 feb 2015 897 vizualizări
Peste 1.500 de persoane sunt beneficiarele programului, pană acum

Programul Bibliopovestaşii al Bibliotecii Judeţene Vrancea a ajuns la jumătate, iar organizatorii sunt încantaţi de rezultatele de pană acum. Cei peste 70 de voluntari din bibliotecile vrancene au realizat mai mult de 1.200 de ore de voluntariat de care au beneficiat peste 1.500 de copii, tineri sau adulţi. Programul a scos cărţile din bibliotecă şi le-a adus mai aproape de oameni, interpretându-le sau dăruindu-le în autobuze şi a creat peste 30 de servicii noi în bibliotecile implicate. Mai bine de 500 de cărţi din donaţiile vrâncenilor au ajuns înapoi la oameni, iar în multe autobuze oameni au ascultat poveşti, după ce biblioteca a venit în mijlocul lor pentru a promova cartea şi lectura. „În cele 8 biblioteci vrâncene implicate fac voluntariat 71 de elevi, studenţi, cadre didactice, traineri, şomeri şi pensionari. Oameni care citesc poveşti în spaţii neconvenţionale: autobuze, cafenele, centre de copii şi în şcoli şi grădiniţe. Oameni care au creat servicii noi de bibliotecă prin cursurile livrate şi care contribuie la oferirea de oportunităţi de învăţare pe tot parcursul vieţii. Oameni care dezbat despre emoţii şi sentimente umane care ne pot face mai buni sau nu. Oameni care învaţă despre ei şi despre cum pot creşte frumos, având alături biblioteca, lectura şi oamenii”, transmit reprezentanţii Bibliotecii Judeţene. Tot în cadrul programului Bibliopovestaşii, se desfăşoară peste 30 de cursuri în bibliotecile vrancene în care sunt oferite doritorilor cursuri de  iniţiere în diferite domenii. „Vom continua toate lucrurile bune şi frumoase născute odată cu ideea de Bibliopovestaş. Le vom schimba pe cele care nu merg aşa cum îşi doresc oamenii de lângă noi şi le vom pregăti surprize tuturor, dovedindu-le că schimbarea nu vine de la sine. Nu se întâmplă dacă stai pe margine şi doar vorbeşti. Ci se întâmplă atunci când te implici şi faci lucruri cu mâna ta. Sau cu sufletul. A face voluntariat înseamnă să arăţi că-ţi pasă de locul în care trăieşti. Şi că TU, omule drag, eşti alternativa la ceea ce vrei să schimbi pentru un oraş mai frumos, pentru oameni mai buni şi pentru o Bibliotecă ce-ţi poate oferi cu adevărat ceea ce îţi doreşti”, transmite bibliotecara Margareta Tătăruş, coordonatorul programului Bibliopovestaşii. Acest program este gandit a se derula pană în luna iunie a acestui an. (M. VLĂDESCU)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.