Educație

Părinţii devin exemple pentru copiii lor

Ziarul de Vrancea
11 ian 2015 1360 vizualizări
Şcoala nr. 3 din Focşani a iniţiat un proiect inedit, care s-a dovedit a fi unul de succes în rândul elevilor: “Ziua Carierei” În multe unităţi de învăţământ începe să devină o practică „Ziua Carierei”: părinţii sunt invitaţi să explice colegilor de clasa ai copilului lor ce anume înseamnă serviciul lor.

 Este şi cazul clasei a III-a C de la Şcola Gimnazială Nr. 3 Focşani, unde învăţătoarea Mariana Croitoru şi-a propus să dea acestor întâlniri cu părinţii o frecvenţă cel puţin lunară, după succesul pe care l-a avut această iniţiativă în rândul elevilor. Miercurea trecută a fost rândul unei mame, asistent medical principal la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Focşani. Dana Burhuc, venită să le povesteacă copiilor câte ceva despre meseria sa, a fost plăcut surprinsă să constate că interesele copiilor depăşesc cu mult ceea ce aceasta s-ar fi gândit să le spună. Astfel, pe lângă întrebări legate de Serviciul de Urgenţă a Spitalului, elevii au ridicat probleme precum leucemia, diabetul sau cancerul. Printre întrebările celor mici s-au numărat unele legate de modul în care acţionează o perfuzie, de ce antibioticele distrug flora intestinală, ce actionează mai rapid: injecţia sau pastila, de ce facem febră musculară, etc. „Pe vremea noastră copiii de vârsta lor aproape că nu aveau idee ce e aceea o seringă, dar astăzi copiii sunt foarte inteligenţi şi foarte curioşi”, a spus Dana Burhuc. „Părinţii reprezintă un model pentru copii. La această vârstă nu prea sunt pregătiţi ei să îşi dea seama ce vor să se facă când vor fi mari, de aceea e nevoie de cât mai multă informaţie posibilă din toate părţile”, ne-a declarat  învăţătoarea Mariana Croitoru, despre beneficiile acestor întâlniri.  Acţiunea reprezintă o parte importantă şi, de ce nu, uneori definitorie când vine vorba de alegerile celor mici pentru viitor. Şi cine sunt cei mai în măsură să-i îndrume pe copii, dacă nu părinţii şi profesorii? Este de dorit ca astfel de iniţiative să fie cât mai frecvente în toate şcolile vrâncene. (Dana LEPĂDATU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.