Educație

Directorii de licee, consultaţi în legătură cu noile calificări cerute de patroni

Ziarul de Vrancea
6 ian 2015 976 vizualizări
Se caută şcolile care pot oferi calificare pentru solicitările agenţilor economici u obţinerea unei autorizaţii costă între 4 mii şi 6 mii lei

Directorii de licee tehnologice care înfiinţează clase de învăţământ profesional cu durata de 3 ani au fost convocaţi într-o şedinţă mâine la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Aceştia vor fi consultaţi în legătură cu noile calificări solicitate de unii agenţi economici pentru care este necesară acreditarea. În plus, se pune problema asigurării cadrelor didactice care să predea disciplinele necesare în noile calificări. Consiliul de Administraţie al IŞJ Vrancea a luat în discuţie ieri solicitările agenţilor economici. "Nu s-a luat, însă, nicio decizie deoarece trebuie consultaţi domnii directori pentru a se vedea dacă au resursele necesare în noile calificări şi sunt dispuşi să acrediteze noi calificări”, ne-au precizat reprezentanţii IŞJ. În urma unei adrese a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea, agenţii economici vrânceni au trimis către unităţile de învăţământ solicitări pentru 20 de calificări profesionale, unele dintre acestea fiind cu totul noi pentru învăţământul vrâncean. Astfel, pentru învăţământul profesional de stat pentru anul şcolar 2015 – 2016, agenţii economici au înregistrat la IŞJ 791 de solicitări pentru 20 de calificări profesionale, dintre care unele în premieră: operator fabricarea şi prelucrarea polimerilor, operator maşini cu comandă numerică şi strungari –frezori. Pentru aceste trei calificări însă nicio şcoală vrânceană nu este acreditată. Obţinerea unei autorizaţii costă, potrivit reprezentanţilor IŞJ, între 4 mii şi 6 mii lei, bani pe care nu orice unitate este dispusă să-i cheltuiască. Situaţia cererilor de pe piaţa muncii din Vrancea a fost transmisă la Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, iar mâine se speră să fie stabilite unităţile de învăţământ care pot asigura formarea profesională. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.