Educație

Ateliere, prezentări multimedia şi expoziţii la Festivalul Şanselor Tale

Ziarul de Vrancea
17 nov 2014 845 vizualizări
Festivalul este organizat anual din anul 2000

A XV-a ediţie a Festivalului Şanselor Tale care are loc în această săptămână la Ateneul Popular «Maior Gh. Pastia» din Focşani stă sub semnul Anului Brâncoveanu, aşa cum arată genericul evenimentului : «2014, Anul Brâncoveanu – pentru promovarea spiritului românesc şi susţinerea valorilor noastre naţionale». Activităţile care se vor desfăşura în această săptămână sunt diverse, astfel : astăzi, 18 noiembrie, de la ora 10,00, la Sala «Florentin Delmar» a Ateneului Popular are loc atelierul «Armonia vârstelor – dialog artistic între generaţii», iar de la ora 16,00 la Colegiul Tehnic «Ion Mincu» se desfăşoară proiectul «Patrimoniu cultural naţional» în cadrul căruia are loc o prezentare multimedia şi o expoziţie fotodocumentară intitulată «Patrimoniul naţional intrat în zestrea de aur a omenirii». Miercuri, de la ora 12,00, în aceeaşi Sală «Florentin Delmar» a Ateneului Popular  are loc prezentarea multimedia „2014, Anul Brâncoveanu. Stilul brâncovenesc în arhitectura românească”, iar la ora 18,00 în foaierul instituţiei focşănene de cultură va fi vernisată expoziţia fotodocumentară „George Enescu, primul compozitor român care a intrat în patrimoniul cultural mondial”. Imediat după acest moment are loc în sala mare, în cadrul Stagiunii Camerale 20014-2015, un Concert de pian la patru mâini “George Enescu”. Joi, 20 noiembrie, la ora 10,00, la Şcoala Postliceală Sanitară “Hippocrate” are loc, în cadrul proiectului “Civilizaţiile lumii”, prezentarea multimedia “Hai-hui prin Londra  – note de călătorie”. La ora 12,00, la Liceul Teoretic “Duiliu Zamfirescu” Odobeşti este programată prezentarea multimedia „2014, Anul Brâncoveanu. Stilul brâncovenesc în arhitectura românească”, iar la ora 14,00, la Centrul de Zi “Dănuţ” Broşteni, prezentarea „Capitale cultural europene 2014 – Riga (Letonia) şi Umea (Suedia)”. Activităţile programate în ziua de joi se vor încheia la Ateneul Popular, la ora 17,30, cu vernisajul expoziţiei de pictură “Artă şi contemplare” a pictorului Ion Coţovanu din Iaşi. Festivalul Şanselor tale se va încheia vineri, 21 noiembrie, cu un concert de muzică terapeutică a compozitorului Gheorghe Iovu, „Muzica, o respiraţie a sufletului”, care va începe la ora 18,00. Intrarea este liberă. Festivalul Şanselor Tale este organizat anual în ţara noastră începând din anul 2000, sub coordonarea Asociaţiei Universităţilor Populare Germane – Proiect Romania şi ulterior
a Asociaţiei Euroed Bucureşti. Din 2006, Ateneul Popular Focşani este coordonator zonal al Festivalului. Partenerii instituţiei focşănene de cultură în organizarea activităţilor educative cuprinse în agenda festivalului sunt Şcoala Postliceală Sanitară „Hippocrate”, Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobeşti, unităţi şcolare din Focşani, Centrul Educaţional de Zi „Dănuţ” Broşteni, Asociaţia „Fii Cel ce Eşti CREAT", Asociaţia Centrul de Voluntariat Vrancea, Clubul Pensionarilor din Focşani. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.