Educație

Un deceniu de la înfiinţarea Filialei Bibliotecii Vrancea la Chişinău

Iulia Crețu
10 oct 2014 1320 vizualizări
Bibliotecarii vranceni marchează, pe 14 octombrie, împlinirea a zece ani de la înfiinţarea Filialei comune a Bibliotecii Vrancea la Chişinău, în Republica Moldova

 Pentru a marca acest deceniu de carte în limba romană peste Prut, o delegaţie a instituţiei din Focşani a fost invitată la Chişinău, la Zilele Bibliotecii „Ştefan cel Mare” organizate în perioada 8-15 octombrie, sub titlul „10 ani de cultură şi unitate spirituală”. Cu această ocazie, vrancenii au oferit filialei basarabene peste o mie de cărţi de referinţă şi de literatură romană. Evenimentul a cuprins lansări şi prezentări de carte, expoziţii, întalniri cu scriitori, profesori, bibliotecari, jurnalişti, oameni de cultură şi sesiuni de premiere. La randul lor, moldovenii au oferit vrancenilor diplome de onoare, „în semn de preţuire şi consideraţie pentru sprijinul esenţial acordat Filialei «Ştefan cel Mare» pe parcursul celor 10 ani de activitate comună”, după cum se arată într-un comunicat de presă remis de Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea. De asemenea, tot pentru a puncta deceniul de colaborare, blibliotecarii de la noi au susţinut un curs de povestiri digitale la care s-au înscris 15 bibliotecari moldoveni. Cursul a fost ţinut de Margareta Tătăruş, trainer al bibliotecii vrâncene, la Centrul de excelenţă din cadrul Bibliotecii „Haşdeu” Chişinău. (Iulia CREŢU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.