Educație

CCD şi-a lansat oferta de programe pentru anul şcolar 2014-2015

Ziarul de Vrancea
5 oct 2014 1249 vizualizări
Durata cursurilor este variată, pană la 60 ore, iar costul estimat pe oră este de 2,5 lei

Casa Corpului Didactic “Simion Mehedinţi” Focşani şi-a lansat oferta de programe de formare destinate atat personalului didactic cat şi personalului didactic auxiliar, pentru anul şcolar 2014-2015. Aceasta cuprinde peste 35 de programe de formare pentru cadrele didactice şi trei programe de formare pentru personalul didactic auxiliar. Printre acestea se află ”Management şi elemente de leadership în învăţământul preuniversitar”, care va fi organizat pe parcursul întregului an şcolar la solicitarea cadrelor didactice, “Comunicare şi management în organizaţiile şcolare”, “Grafică şi multimedia”, “Educaţie antreprenorială prin metoda ”Firma de exerciţiu”, “Intel Teach – Instruirea în societatea cunoaşterii”, “Pro-mediere în organizaţiile şcolare”, “Abilităţi de viaţă la adolescenţi – prevenirea consumului de droguri”, “Asigurarea calităţii în educaţie”, ’’ Consiliere şi orientare”, “Prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli”, “Modalităţi de formare a competenţelor cheie a preşcolarului şi şcolarului mic”, “Dezvoltarea gândirii creative a elevilor”. La un curs de jurnalism şcolar sunt aşteptaţí şi coordonatorii revistelor şcolare, dar şi coordonatorii consiliilor şcolare ale elevilor. Oferta mai cuprinde şi cinci  programe prioritare MEN, precum: “Program de formare privind Strategia anticorupţie în educaţie’’, ‘’Didactica disciplinei – formarea profesorilor metodişti’’, ‘’Abilitarea curriculara a cadrelor didactice din învăţamăntul primar pentru clasa pregătitoare”, “Educaţia raţional-emotivă şi comportamentală’’, “Programul naţional de dezvoltare a competenţelor de evaluare a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar (DeCeE)”. De asemenea, în oferta CCD mai sunt cuprinse şi simpozioane (,,Fluxul informaţional în activitatea de cercetare”, “Seminarul de instruire a responsabililor cu formarea continuă din unităţile şcolare”, „Multilingvism între tradiţie şi inovaţie”, „Programare JavaScript”), expoziţii tematice, parteneriate tematice, expoziţii de carte. Toate programele de formare acreditate MEN se finalizează cu atestat de formare profesională, iar programele de formare avizate şi prioritare MEN se finalizează cu adeverinţă CCD. Toate cursurile vor fi organizate pe grupe de minim 20 de cursanţi. Îñscrierile se fac la CCD. Detalii despre oferta CCD se găsesc pe site-ul instituţiei sau la telefon 0237223372. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.