Educație

Info-educaţie

Ziarul de Vrancea
1 oct 2014 1231 vizualizări
Manualele pentru clasa I întarzie

Manualele pentru clasa I nu au ajuns încă în depozitul Inspectoratului Şcolar Judeţean. Instituţia vranceană a făcut comanda de manuale, iar acum aşteaptă livrarea acestora de către edituri. Nu toţi elevii însă vor primi manual, deoarece MEN nu a alocat judeţului Vrancea decat  6.937 lei, sumă care nu ajunge decat pentru achiziţionarea a 44% din necesarul de manual pentru clasa I. Potrivit unei situaţii centralizatoare a IŞJ, 3.533 de elevi de clasa I au nevoie de Abecedare şi manuale de matematică. MEN nu a alocat bani şi pentru manualele de clasa a II-a, învăţătorilor ceranduli-se să recupereze de la elevi manualele pe care aceştia au lucrat în anii anteriori. (M. V.)

S-a finalizat depunerea cererilor pentru “Bani de liceu”

Ieri a fost ultima zi în care liceenii au mai putut depunse cereri pentru bursa “Bani de liceu”. Pană pe 23 octombrie, se fac anchetele sociale şi se evaluează cererile, iar pe 28 octombrie este programată afişarea listei beneficiarilor. Contestaţiile pot fi depuse între 28 octombrie şi 2 noiembrie, iar lista finală a beneficiarilor bursei lunare de 180 de lei va fi afişată pe 6 noiembrie. Anul trecut, peste 2.100 de liceeni au beneficiat de bursa “Bani de liceu”. Aceasta constă în alocarea lunară a sumei de 180 lei elevilor care provin din familiile ale căror venituri medii brute, pe membru, în ultimele trei luni, anterioare celei în care a fost depusă cererea, au fost de cel mult 150 de lei. (M. V.)

S-a deschis anul şcolar la Palatul Copiilor

Palatul Copiilor din Focşani şi-a deschis porţile, ieri, pentru cei peste o mie de copii înscrişi în acest an şcolar la cercurile care funcţionează în cadrul instituţiei. În acest an şcolar, la Palatul Copiilor funcţionează 11 cercuri : pictură, desen – condus de prof. Gheorghe Zaiţ, balet, majorete, dans modern – maistru coregraf Violeta Necula, muzică uşoară, vocală şi instrumentală - prof. Costel Manea, artă textilă, creaţii confecţii – prof. Didina Mocanu, protecţia mediului, ecologie – prof. Mitu Văsîi, matematică, informatică - prof . Emilia Dumitru, aeromodele, racheto-modele – prof. Vasile Popa, karting – prof. Florin Harea, construcţii electronice, radio – prof. Vasile Diaconu,  electronică, automatizări – prof. Eugeniu Munteanu şi cultură şi civilizaţie engleză - prof. Raluca Anghel. Toate cursurile sunt gratuite, ca şi cele de la cluburile din Adjud, Odobeşti, Panciu şi Mărăşeşti, frecventate de peste două mii de copii anual. (M. V.)

Cursuri la CCD

Casa Corpului Didactic primeşte înscrieri pentru cursuri destinate cadrelor didactice. Acestea sunt cursuri de: Formatori de formatori – taxa de curs fiind de 200 lei, Management şi elemente de leadership în învăţământul preuniversitar – taxa de curs 230 lei, Comunicarea instituţională în învăţământul preuniversitar – taxa 230 lei, Pro-mediere în organizaţiiile şcolare – taxa curs 150 lei, Şcoala incluzivă - taxa 23- lei, Grafică şi multimedia – taxa 150 lei, Tehnici de documentare online – taxa 60 lei.  Detalii se pot obţine la telefon 0237/223.372. (M. V.)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ana, acum 3493 zile, 17 ore, 34 secunde
cerandu-li-se (daca tot scrieti despre educatie)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.