Educație

Vrancea, în a doua parte a clasamentului la rata promovabilităţii la Bac în 2014

Ziarul de Vrancea
11 sep 2014 913 vizualizări
Ministerul Educaţiei a calculat rata promovabilităţii celor două sesiuni ale Bacalaureatului din acest an u diferenţa de promovare între absolvenţii din mediul urban şi cei din rural este de peste 15%

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat o situaţie statistică privind rata de reuşită la examenul de Bacalaureat în 2014. Potrivit acesteia, după cele două sesiuni din acest an, judeţul Vrancea se află pe locul 24, în a doua parte a clasamentului, cu 60,8% rată de promovare. Judeţul nostru urcă în clasament trei poziţii cand se calculează  rata de promovare a absolvenţilor promoţiei 2014: 71,5%. Cat priveşte reuşita absolvenţilor seriilor anterioare, judeţul nostru se află pe poziţia 31 cu o rată de promovare de 28,7% după ambele sesiuni. La nivel naţional, promovabilitatea după cele două sesiuni este de 60,6%, însemnand 71% promoţia curenţă şi 31% seriile anterioare. „Comparativ cu ultimii ani, procentul candidaţilor care susţin examenul de Bacalaureat în acelaşi an în care îşi finalizează studiile este în creştere cu 10%: 2014 - 71%, 2013 - 64,35%, 2012 - 59,04% şi 2011 - 57,59%. În ceea ce priveşte promovarea pe filiere, situaţia pentru 2014 arată că cele mai bune rezultate s-au înregistrat la filiera teoretică, unde procentul atins spre 90% pentru generaţia de absolvenţi ai anului 2014. Cumulată cu situaţia absolvenţilor din promoţiile anterioare, a generat o rată de promovare apropiată de 80%. Şi la filiera vocaţională situaţia absolvenţilor din generaţia 2014 indică un procent foarte ridicat, care tinde spre 80%, în timp ce situaţia cumulată menţine procentul la peste 70%. La filiera tehnologică, absolvenţii din anul 2014 au obţinut aproape 50%, în timp ce situaţia cumulată a produs un rezultat sub 45%”, transmit oficialii MEN. Analiza datelor mai relevă faptul că există diferenţe între nivelul de promovare din mediul urban şi cel din mediul rural de peste 15% în rândul absolvenţilor de clasa a XII-a ai promoţiei 2014. Astfel, în mediul rural rata de promovare este de 59,3%, în timp ce în mediul urban este de 75,7%. În ceea ce priveşte absolvenţii din promoţiile anterioare, care au susţinut Bacalaureatul în anul 2014, se constată că rata promovare în mediul urban este de 31,8%, iar cea din mediul rural este de 29,3%. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
prof, acum 3513 zile, 14 ore, 24 minute, 8 secunde
CNU - promovabilitate 100% dupa cea de-a doua sesiune.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.