Educație

Elevii ce vor fi meditaţi pe bani europeni trebuie să opteze

Ziarul de Vrancea
5 sep 2014 1263 vizualizări
Elevii anilor terminali care vor beneficia de acest program trebuie să opteze pentru două discipline u IŞJ caută încă profesori pentru Evaluarea naţională

Toate liceele din Vrancea au fost selectate pentru a participa la proiectul “Să ne pregătim pentru Bac! Program inovator de formare a competenţelor-cheie pentru promovarea examenului de bacalaureat”, derulat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea şi finanţat de Fondul Social European în cadrul POS DRU 2007-2013. 1. În cadrul acestui proiect 4.100 de elevi din Vrancea şi Ialomiţa ar urma să fie pregătiţi pentru examenul maturităţii. Elevii vor proveni de la toate cele 20 de licee din judeţ, care însă vor trebui, odată cu începerea anului şcolar, să-şi exprime opţiunile în legătură cu disciplinele la care doresc pregătire suplimentară. Aceştia nu vor fi pregătiţi la toate disciplinele examenului de bacalaureat, ci nu mai la două dintre ele, fiind nevoiţi să opteze între limba romană şi matematică, precum şi între celelalte discipline de bacalaureat, în funcţie de specialitatea absolvită: istorie, geografie, fizică, chimie sau altă disciplină susţinută ca probă scrisă la examen. În funcţie de opţiunile elevilor vor fi selectate şi cadrele didactice care vor lucra în cadrul proiectului. IŞJ a trimis în licee o adresă prin care solicită diriginţilor claselor a XII-a să completeze, pană pe 17 septembrie, o machetă cu opţiunile elevilor privind înscrierea în grupul ţintă. În cadrul acestui proiect IŞJ va selecta 115 experţi în educaţie şi 20 de consilieri şcolari care vor desfăşura activităţi de pregătire suplimentară şi vor avea rol de consiliere şi orientare şcolară. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni.
Încă se mai caută experţi pentru Evaluarea Naţională
Inspectoratul Şcolar Judeţean, beneficiarul proiectului “Evaluarea naţională: inovaţie pentru formarea competenţelor cheie”, care are ca obiectiv general creşterea ratei promovabilităţii la examenele de evaluare naţională, susţinute la finalul clasei a VIII-a, a prelungit perioada de selecţie a experţilor care vor activa în cadrul acestuia. “La începutul săptămanii viitoare vom definitiva lista psihopedagogilor selectaţi, care vor participa apoi la un curs de formare cu un specialist din judeţul Ialomiţa. Experţii în educaţie care vor lucra cu elevii nu au fost încă selectaţi, deoarece nu sunt foarte mulţi înscrişi. Din acest motiv am prelungit perioada de selecţie pană pe 15 septembrie”, a precizat profesorul Ionuţ Ţandără, responsabilul cu acest proiect. Pană în prezent au fost selectate şi şcolile care vor beneficia de acest program, în număr de aproximativ 65 din Vrancea şi 50 din judeţul Ialomiţa. Se apreciază că pilotarea proiectului va începe în luna octombrie. Proiectul se desfăşoară cu finanţare din Fondul Social European prin POS DRU, beneficiari fiind 4.100 de elevi din Vrancea şi Ialomiţa. Elevii nu vor beneficia însă de pregătire la ambele discipline la care se suţine Evaluarea naţională, ci vor trebui să opteze numai pentru una: matematică sau limba romană. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.