Educație

Viitorul unei profesoare depinde de numirile inspectorilor

Ziarul de Vrancea
27 aug 2014 2164 vizualizări
Numai jumătate dintre detaşările la cerere au fost soluţionate ieri, restul dascălilor declinand oferta IŞJ u profesoara Gabriela Niţu de la Colegiul “Gh. Asachi” are emoţii pană maine, postul acesteia depinzand de prelungirea mandatului de inspector al profesoarei Tincuţa Zahariuc

Numai patru dintre cele zece cadre didactice care au depus cereri pentru detaşare în această etapă au optat pentru posturile libere, restul refuzand oferta Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea pentru că şcolile ofertante sunt în cătune prea îndepărtate de oraş. Trei dintre cele patru cereri soluţionate sunt detaşări din alte judeţe. Astfel, profesoara de limba romană Dorina Surlea de la Şcoala Băleni, judeţul Galaţi, s-a detaşat la Colegiul “Valeriu D. Cotea” şi la Şcoala “Ion Basgan”, profesoara de limba franceză Oana Cristina Dima de la Liceul Tehnologic Dolhasca, judeţul Suceava, s-a detaşat la Şcoala 1 Mărăşeşti, iar învăţătoarea Vasilisia Lazăr din Iaşi s-a detaşat la Şcoala Negrileşti. Doar una dintre cele patru educatoare care au solicitat detaşare a optat pentru un post: Daniela Tudorache, care a ales localitatea Păuleşti. Celelalte cadre care au cerut detaşare au renunţat după ce au văzut posturile libere, urmand să participe, cel mai probabil, la şedinţa publică din 8 septembrie. Tot ieri au mai fost soluţionate completări de normă pentru doi profesori de religie: Daniela Ciolpan de la Colegiul “Gh. Asachi” , care şi-a completat norma la Şcoala “Alexandru Vlahuţă” Focşani, şi Dorin Stănciulescu de la Liceul “G.G. Longinescu” şi Liceul Pedagogic, care şi-a completat norma la Şcoala “Anghel Saligny”.

Un caz de restrangere de activitate nerezolvat

Gabriela Niţu a fost singurul cadru didactic cu restrangerea de activitate nerezolvată şi la etapa din primăvară

Ieri s-a încercat şi rezolvarea restrangerii de activitate a profesoarei Gabriela Niţu de la Colegiul Tehnic “Gh. Asachi” care depinde de numirea inspectoarei Tincuţa Zahariuc. Specializată în textile, tricotaje şi confecţii textile, finisaj textil, Gabriela Niţu a refuzat şi în acest an orice catedră, deşi ar fi avut dreptul să predea educaţie tehnologică la orice altă unitate de învăţămant. De doi ani profesoara Niţu nu are catedră întreagă, funcţionand cu jumătate de normă pe rezervarea inspectoarei Tincuţa Zahariuc. Dacă va mai rămane la Colegiul “Gh. Asachi”, profesoara Niţu va afla maine, cand la IŞJ este programată o şedinţă a consiliului de administraţie în care se vor decide inspectorii şi directorii de şcoli care vor rămane pe post şi în anul şcolar următor. Între timp, astăzi este programată o nouă şedinţă publică la IŞJ în care vor fi repartizaţi, pe posturile şi catedrele disponibile, candidaţii în baza notelor de la examenul de titularizare din anii 2012, 2013 şi 2014, la toate disciplinele, mai puţin educatoarele şi învăţătorii. Aceştia din urmă vor fi repartizaţi în şedinţă maine dimineaţă. Pentru şedinţa de astăzi reprezentanţii IŞJ au realizat o planificare pe ore şi discipline pe care o puteţi consult accesand site-ul Ziarului de Vrancea, unde se află publicată şi lista posturilor şi catedrelor vacante. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.