Educație

Consilierul ministrului Educaţiei, cazat în Inspectoratul Şcolar

Ziarul de Vrancea
24 aug 2014 1568 vizualizări
Ministrul Educaţiei şi-a trimis în Vrancea unul dintre consilieri pentru a superviza desfăşurarea examenului u supervizorii de la centru au acces în garsonierele de protocol de la Inspectoratul Şcolar

Absolvenţii clasei a XII-a care nu au promovat examenul de Bacalaureat în prima sesiune, precum şi cei care au picat în anii anteriori, susţin astăzi prima proba scrisă din cadrul celei de-a doua sesiuni, cea la limba şi literatura romană. 744 de candidaţi sunt aşteptaţi la proba de astăzi în cele patru centre stabilite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea: la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” , Colegiul Tehnic “Gh.  Asachi”, Colegiul Tehnic “Ion Mincu” şi Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea”. Lucrările vor fi corectate în două centre de evaluare stabilite la Colegiul Auto şi la Colegiul Economic. Ministrul Educaţiei şi-a trimis în Vrancea unul dintre consilierii săi, în persoana Margaretei Peneoaşu, care are sarcina de a superviza desfăşurarea examenului. Aceasta este a treia oară în Vrancea, după un examen de titularizare şi Bacalaureatul de anul trecut. De altfel, aceasta  a participat ieri dimineaţă la o instruire cu directorii de licee pe această temă. Şi la examenul acesta sunt menţinute rigorile de pană acum, iar mesajul transmis membrilor comisiilor de examen a fost unul foarte clar în această direcţie. Tot ieri au fost traşi la sorţi şi preşedinţii centrelor de examen şi evaluare. Două dintre centre, respectiv Colegiul Tehnic “Gh. Asachi” şi Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” au preşedinţi profesori universitari de la Iaşi şi Targovişte. Potrivit unor surse instituţionale, atat consiliera ministrului Educaţei, cat şi preşedintele centrului de examen de la Colegiul "Edmond Nicolau", profesor la Universitatea Valahia din Targovişte, sunt cazate în garsonierele de protocol de la Inspectoratul Şcolar. În instituţie au fost amenajate două garsoniere confortabile, care pot fi folosite în asemenea situaţii.

Toleranţă zero faţă de orice tentativă de fraudare

Accesul în sălile de examen se face în intervalul orar 7,30 – 8,30, iar plicurile cu subiecte se vor desface la ora 9,00. După această oră, nici un candidat şi nici o altă persoană străină, din afara celor implicate în desfăşurarea probei, nu mai pot fi primiţi în centrul de examen.Timpul de lucru este de 3 ore. Pe toată durata desfăşurării examenului candidaţii vor fi supravegheaţi video, fiind interzis accesul cu telefoane mobile, chiar dacă acestea sunt închise. Instruirea a fost urmată de o videoconferinţă cu  ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, care le-a solicitat  tuturor celor implicaţi în organizarea şi desfăşurarea examenului de Bacalaureat, sesiunea august - septembrie, respectarea strictă a regulamentelor şi toleranţă zero faţă de orice tentativă de fraudare. Ministrul a făcut un apel la rigoare procedurală şi a pus accent pe ideea de prevenţie a eventualelor nereguli sau disfuncţionalităţi. Sesiunea august - septembrie va continua în Vrancea miercuri, 27 august, cu proba obligatorie a profilului E)c) şi cea la alegere a profilului şi specializării E)d) pe 29 august. Rezultatele vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 - 16.00. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza între 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.