Educație

2 DOCUMENTE ATAŞATE!!! O basarabeancă, de la elevă la viitor profesor de 10 al Liceului de Arte

Ziarul de Vrancea
25 iul 2014 5163 vizualizări
Trei candidaţi la titularizare au realizate lucrări perfecte şi tot ataţia au luat note de 1 u o basarabeancă venită cu bursă la un liceu din Focşani a realizat o lucrare perfectă, după ce a lucrat la decorator la două companii importante u contestaţiile au curs ieri la IŞJ, printre notele nemulţumiţilor fiind de la 2,90 la 9,25

Notele obţinute de candidaţii de la examenul de titularizare din acest an au fost de toate categoriile. Unii candidaţi, cum sunt la religie, informatică, limbă engleză, limbă franceză, istorie, educaţie fizică, învăţători sau educatoare au obţinut note de 2, iar trei dintre candidaţi nu au reuşit nici măcar atat. Cele  mai mici note: 1,35, 1,55 şi 1,40, au fost obţinute la învăţători, mecanică şi transporturi-maiştri instructori. Două educatoare şi o profesoară de arte plastice au făcut lucrări perfecte. Acestea sunt educatoarele Ionelia Durlea din Gura Caliţei şi Luciana Chiriac din Moviliţa, precum şi profesoara Olga Ostafi din Focşani. Elena Mateiu, profesor de limba romană la Colegiul “Cuza” anul şcolar trecut a obţinut nota 9,80, iar Ulise Grosu, fost angajat al ENET, devenit cunoscut după ce a fost concediat deoarece a sesizat că preţul apei reci în municipiu este nejustificat de mare, a obţinut la electrotehnică 7,40. Ulise Grosu a suplinit anul trecut la Colegiul “Edmond Nicolau” pe catedra rezervată a directorului Gabriel Danielescu. Inginerul a participat şi anul trecut la titularizare, dar a renunţat la examen după ce a văzut subiectele. Potrivit unei statistici a IŞJ, din cele 386 de lucrări predate de candidaţi, 180 au obţinut note egale sau mai mari de 7,00, 118 note sunt situate între 5,00 şi 6,99, 88 note sunt mai mici de 5,00, iar 3 note sunt de 10,00.


Fostă elevă a Liceului de Arte, acum viitor profesor de nota 10,00

Olga Ostafi este una dintre cele trei candidate care a realizat anul acesta o lucrare perfectă. Basarabeanca a venit în Focşani cu bursă acordată de statul roman în anul 1996 pentru a studia la Liceul de Arte, unde le-a avut ca mentore în viaţa artistică pe profesoarele Elena Bîrhală şi Virgia Hossu. A absolvit apoi în 2004 Universitatea de Arte “George Enescu” din Iaşi, an în care a decis să se reîntoarcă în oraşul în care şi-a petrecut o parte din adolescenţă şi unde şi-a cunoscut soţul. Timp de 6 ani Olga Ostafi a lucrat în domeniul privat, la două companii din Focşani, ca decorator, apoi a devenit mămică, moment care i-a schimbat total viziunea asupra a ceea ce doreşte să facă mai departe. “După ce am devenit mămică mi-am schimbat optica, mi-am dat seama că-mi doresc să fiu mai aproape de copii. În plus, ca părinte nu prea îţi mai permiţi să petreci toată ziua la serviciu, aşa cum se întamplă în domeniul privat. Am făcut eforturi foarte mari pentru acest examen, ziua am avut grijă de fetiţă, iar noaptea am învăţat. Nu mă aşteptam să iau nota 10,00, deşi speram la o notă mare. Mi-aş dori să mă titularizez dacă tot am obţinut o notă mare, dar să văd întai posturile”, ne-a declarat Olga Ostafi. Dacă nu va găsi post titularizabil, aceasta va putea preda anul şcolar viitor la Liceul de Arte pe catedra rezervată a soţului directoarei, aflat în concediu pentru creştere copil. Pasionată de confecţionat bijuterii şi de croşetat, Olga Ostafi obişnuieşte să dăruiască ceea ce îi iese de pe mană.

A dat o catedră de limbă engleză pe un post de educatoare

În timp ce tot mai multe educatoare se reorientează către lucrul cu elevii mai mari, luandu-şi a doua specializare, Luciana Chiriac a realizat rocada invers. A dat limba engleză, catedră pe care a suplinit doi ani, pe un post de educatoare la o grădiniţă privată. Are dublă specializare, ceea ce i-a permis această schimbare, ce a avut loc după ce a intrat în randul mamelor. “Am susţinut examen de titularizare în urmă cu 7 ani pe limba engleză. Am predat 2 ani, apoi am devenit mămică. După ce am terminat concediul am lucrat timp de 3 ani pe post de educatoare într-un centru privat. Lucrul cu cei mici mi-a plăcut foarte mult şi atunci m-am hotărat ceea ce-mi doresc să fac, iar acum vreau să răman în această meserie”, ne-a spus Luciana Chiriac. Cat despre pregătirea pentru examn…” M-am pregătit pentru acesta. Am împletit teoria cu practica şi pot să spun că important este să aplici practic ceea ce citeşti. M-a ajutat foarte mult şi faptul că la centru am urmat o serie de cursuri de educaţie nonformală”, ne-a mai spus educatoarea. În anul şcolar care s-a încheiat Luciana Chiriac a predat la Grădiniţa cu program prelungit Crucea de Sus, pe postul unei educatoare intrate în concediu pentru creştere copil. Directorul Liceului Tehnologic Panciu, căruia îi este arodată grădiniţa, spune că aprecieri asupra muncii educatoarei au venit din partea părinţilor care s-au interest dacă aceasta va rămane la catedră şi anul şcolar următor. “Este un om foarte apropiat de copii şi are metode noi de predare. A avut grupa mică şi din asistenţele la ore vă pot spune că a făcut faţă. Părinţii celor mici chiar s-au interest dacă va mai rămane şi anul şcolar următor”, ne-a decalrat directorul Liceului Tehnologic Panciu, Valeriu Jalbă Bandrabur.

A patra încercare a fost cu noroc

Educatoarea Ionelia Durlea are 5 ani experianţă la catedră şi încă trei examene de titularizare susţinute. Cum la Gura Caliţei nu aufost posturi titularizabile, aceasta a suplinit la Grădiniţa Dealu lung 3 ani, unde i-a fost acordată continuitate, iar anul trecut la Grădiniţa Plopu. Deşi nu sunt nici anul acesta în comună posturi pe perioadă nedeterminată, şi-ar dori să rămană tot la Gura Caliţei, în pofida notei de 10 obţinute care îi dă posibilitatea să opteze pentru orice post. “Mă aşteptam la o notă mare pentru că m-am pregătit foarte mult. În comună nu sunt posturi titularizabile, dar aş putea opta pentru Tîmboieşti, care este cel mai aproape. Nu mă tem de navetă, chiar dacă sunt 18 km distanţă”, ne-a spus educatoarea. Edilul comunei, Nicolae Ţandără, a mers aseară acasă la tanăra educatoare pentru a o felicita pentru rezultat. “Este un exemplu pentru comunitatea noastră care are nevoie de astfel de persoane”, a precizat edilul.

Notă de 9,25 contestată

Patru candidate au fost ghinionistele acestui concurs de titularizare, fiind la cateva sutimi de obţinerea notei minime care le-ar fi dat posibilitatea ocupării unui post pe perioadă nedeterminată. Acestea sunt învăţătoarele Maricela Boldeanu şi Viorica Ţiţirigă care au obţinut nota 6,90, educatoarea Veronica Ilie şi învăţătoarea Alina Stan care au fost notate cu 6,95. “La concursul de titularizare din acest an din cei 386 de candidaţi care au predat lucrările, 46,63% au obţinut note egale sau mai mari decat 7,00. Rezultatele sunt înainte de contestaţii şi consider că profesorii sunt mai bine pregătiţi decat în anii anteriori. După rezolvarea contestaţiilor sper ca să avem mai multe note mai mari de 7,00”, ne-a declarat inspectorul general adjunct al IŞJ, Luminiţa Balaban. Nemulţumiţii au putut depune contestaţii ieri pană la ora 21,00  şi o mai pot face şi astăzi la IŞJ în intervalul orar  9,00 – 15,00. În primele două ore după afişarea rezultatelor 20 de participanţi au contestat notele obţinute, majoritatea fiind situate între 4 şi 7. Au fost însă depuse contestaţii şi pentru o notă de 2,90, precum şi pentru una de 9,25 la matematică. Rezultatele finale se vor afişa pe 30 iulie, iar pe 31 iulie va avea loc prima şedinţă publică de repartizare a candidaţilor pe posturile titularizabile. Din păcate, însă, anul acesta numai 50 dintre cele 570 de posturi scoase la concurs sunt declarate viabile pe o perioadă egală sau mai mare de 4 ani. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii ar fi trebuit să obţină cel puţin nota 7,00 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă, iar cei cu note mai mari de 5,00 pot ocupa un post pe perioadă determinată. Pe site-ul ZdV găsiţi într-un document ataşat notele obţinute de candidaţii de la titularizare din acest an. (M. VLĂDESCU)

S-au afişat rezultatele la titularizare. Intră să vezi ce notă ai luat!

Note extreme la examenul de titularizare din acest an.Unii candidaţi, cum sunt la religie, informatică, limbă engleză, limbă franceză, istorie, educaţie fizică, învăţători sau la educatoare au obţinut note de 2, iar trei dintre candidaţi nu au reuşit nici măcar atat.

Cele  mai mici note: 1,35, 1,55 şi 1,40, au fost obţinute la învăţători, mecanică şi transporturi-maiştri instructori.  Două educatoare şi o profesoară de arte plastice au făcut lucrări perfecte. Acestea din urmă sunt educatoarele Ionelia Durlea din Gura Caliţei şi Luciana Chiriac din Moviliţa, precum şi profesoara Olga Ostafi din Focşani. Elena Mateiu, profesor de limba romană la Colegiul “Cuza” anul şcolar trecut a obţinut nota 9,80, iar Ulise Grosu, fost angajat al ENET, devenit cunoscut după ce a fost concediat deoarece a sesizat că preţul apei reci în municipiu este nejustificat de mare, a obţinut la electrotehnică 7,40. Acesta se va putea astfel titulariza pe un post la Colegiul “Edmond NIcolau”, unde de altfel a predat în ultimii ani ca suplinitor. Ulise Grosu a participat şi anul trecut la titularizare, dar a renunţat la examen după ce a văzut subiectele. Potrivit unei statistici a IŞJ, din cele 386 de lucrări predate de candidaţi, 180 au obţinut note egale sau mai mari de 7,00, 118 note sunt situate între 5,00 şi 6,99, 88 note sunt mai mici de 5,00, iar 3 note sunt de 10,00. Nemulţumiţii pot depune contestaţii la Inspectoratul Şcolar Judeţean astăzi pană la ora 21,00 şi maine, 26 iulie, între orele 9,00 – 15,00. Rezultatele finale se vor afişa pe 30 iulie. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii ar fi trebuit să obţină cel puţin nota 7,00 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă, iar cei cu note mai mari de 5,00 pot ocupa un post pe perioadă determinată. Anul acesta numai 50 de posture sunt titularizabile. In documentele ataşate puteţi afla notele obţinute de candidaţii de la titularizare din acest an precum şi  o statistică referitoare la examenul din Vrancea cu menţionatul specific. (M. VLĂDESCU)


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
Cristina, acum 3529 zile, 7 ore, 3 minute, 39 secunde
Felicitari Olga!!!!!!Mult succes in continuare.
IUL, acum 3560 zile, 9 ore, 41 minute, 34 secunde
Nu l- a batut tastatura pe ''e'' nu ca nu am sti sa scriem corect, d-nule ''Cadru''
ioana, acum 3560 zile, 13 ore, 59 minute, 26 secunde
Aceasta este nota pe care ar trebui sa o obtina toti candidatii la titularizare, adica NOTA 10 !!!! Aceste doamne au aratat ca se poate, copiilor nostri, asemenea cadre didactice ar trebui sa le citeste integral
jeny, acum 3562 zile, 3 ore, 49 minute, 46 secunde
Mai merge și cu norocul fazanului . Dar puțin ,puțin de tot .
Iulia, acum 3562 zile, 8 ore, 11 minute, 21 secunde
As vrea sa stiu unde sunt comentariile???
Iulia, acum 3562 zile, 9 ore, 58 secunde
Se titularizeaza cu 7 cei care au relatii,...si doar cei care au RELATII poti sa ai si ,..mai mult si tot nimic nu faci daca nu le plac fata ta.[atotstiutoare]
un cadru didactic, acum 3560 zile, 14 ore, 34 minute, 51 secunde
Ai fi atotstiutoare daca ai sti ca se scrie daca nu le place fata ta .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.