Educație

Ziarul de Vrancea publică rezultatele de la examenul de Bacalaureat 2014

Ziarul de Vrancea
6 iul 2014 1092 vizualizări
S-au afisat pe portalul http://bacalaureat.edu.ro rezultatele obţinute de absolvenţii de clasa a XII-a la examenul de Bacalaureat 2014, sesiunea iunie - iulie.

Rezultatele au început să fie fișate la adresa: http://bacalaureat.edu.ro

Iată topul celor mai mari medii de 10 din județ:

Maria Mănăilă Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza – 10
Mihaela Adela Rovenschi Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza – 9.93
Elena Silvia Mihăilescu Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza- 9.91
Vlăduţ Silviu Munteanu Liceul Teoretic Emil Botta Adjud – 9.86
Alexandru Claudiu Nicolaiev Liceul Teoretic Emil Botta Adjud – 9.86
Oana Ghibirdic Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza – 9.85
Gabriel Roxana Bot Colegiul Naţional Unirea  - 9.83
Iulia Mihaela Ivan Colegiul Naţional Unirea   - 9.83
Valentina Tălambă Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu – 9.83
Alexandru Mihai Marchitan Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza – 9.81

Examenul de Bacalaureat a început pe 10 iunie cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care s-a desfăşurat până pe 12 iunie. Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităţilor naţionale a avut loc între 11 şi 13 iunie. Următoarea probă, evaluarea competenţelor digitale, a fost susţinută între 16 şi 20 iunie, iar cea a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, între 23 şi 27 iunie.Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, s-a desfăşurat pe data de 30 iunie. Pe 1 iulie, a avut loc proba la limba şi literatura maternă, pe 2 iulie - proba obligatorie a profilului, iar pe 4 iulie - proba la alegere a profilului şi specializării - pe 4 iulie.
Anunţarea rezultatelor examenelor şi constestaţiile


Rezultatele iniţiale se vor afişa luni, 7 iulie, până la ora 12:00, la fiecare centru de examen, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. Contestaţiile se vor soluţiona în intervalul 8 - 10 iulie, urmând ca rezultatele finale să se afişeze pe 11 iulie. Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat situaţia parţială, până la ora 12.00, a ratei de promovare a examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2014. Până la ora 12.00, au fost încărcate 97,19% din date. Conform acestora, 58,99% dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat Bacalaureatul. Procentul este mai mare cu 3%, comparativ cu situaţia parţială centralizată în iulie 2013, când acesta era de 55,52%. În rândul celor promovaţi, cele mai multe medii au fost înregistrate pe segmentul 8 - 8.99: 24.497. Pe discipline, situaţia arată astfel: la proba scrisă de Limba şi literatura română E)a), din totalul celor 137.180 de absolvenţi, 108.234 (78,90%) au obţinut medii peste 5. La proba scrisă de Limba şi literatura maternă E)b), din totalul celor 6.658 de absolvenţi, 6.285 (94,40% ) au obţinut medii peste 5.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.