Educație

VIDEO!!! După 50 de ani, uniriştii din 1964 au venit din nou la liceu

Aurelian Ivan
20 iun 2014 3300 vizualizări

Trecuţi de 70 de ani, cu părul alb, generaţia elevilor ’64 a venit pentru a mai depăna amintiri u din păcate, cu fiecare reuniune de clasă sunt mai puţini u printre cei care au spus “prezent” la strigarea catalogului s-au numărat regizoarea Doina Caradan, profesorul Radu Ştefan şi medicul ginecolog Marin Popescu

Absolvenţii Colegiului Naţional Unirea, promoţia 1964, s-au revăzut după 50 de ani. Chipurile îmbătranite ale elevilor de altă dată au revenit în liceul unde, pe vremuri, alergau pe coridoare, legau prietenii şi sufereau împreună la notele mici. Bătranii de astăzi, copiii de ieri s-au bucurat să se revadă, mai ales că în fiecare an unul din ei pleacă la ceruri sau conduce pe cineva drag spre lumea de dincolo. Joviali, distraţi, cu corpurile greoaie, dar cu spiritul elevilor de altă dată se amuzau de amintirile momentelor de liceu. Printre cei care au făcut parte din acea generaţie sunt oamenii care au devenit repere sociale în Vrancea, atat de moralitate cat şi pentru aportul adus la dezvoltarea societăţii. Cine nu îl ştie pe fostul director al Colegiului Economic “Mihail Kogălniceanu”, profesorul Radu Ştefan, care timp de 20 de ani a avut grijă ca generaţiile care vor absolvi unitatea de învăţămant să devină modele de urmat? “Este un moment important pentru că rememorăm viaţa noastră începand cu anul 1964, pentru că s-au împlinit 50 de ani. Este o perioadă foarte lungă, mie nici nu îmi vine să cred că au trecut ataţia ani şi nici nu o simt cu adevărat. Chiar mai cred că mi se pare, dar aşa e. Ne-am întalnit în urmă cu cinci ani şi văd că discuţiile sunt aprinse să ne întalnim din an în an. Este un mod de a ne revedea cat mai des, dar şi durerea aceasta că perioada de cinci ani este destul de mare, unii dintre colegi încep să dispară definitiv şi atunci este bine să ne revedem mult mai des”, a spus Radu Ştefan. O altă personalitate a acestei generaţii este medicul Marin Popescu, care a adus pe lume zeci de generaţii de copii. Reputatul medic ginecolog Marin Popescu a fost primul cel care a construit în Vrancea un spital ginecologic cu o materninate privată. ”Pe vremuri, altul era mesajul transmis generaţiilor, era o altă disciplină. Prin această disciplină s-au construit nişte oameni care şi-au adus aportul în societatea romanească”, a spus medicul Marin Popescu. A fost strigat apoi catalogul, iar fiecare absolvent le-a împărtăşit colegilor detalii din viaţa sa. Nu au lipsit micile năzbatii, specifice adolescenţei, pe care le-au rememorat cu drag. În aceeaşi clasă a studiat şi regizorul Doina Caradan, cea care şi-a adus contribuţia în filmele “Asfalt Tango” din 1996, “Bine cuvantată fii închisoare”- 2002 şi a filmului Nostradamus din 1994. “Dumenezu să-i odihnească pe cei care au plecat dintre noi, pe profesorii noştri pe care nu pot să-i uit”, a spus regizoarea. După ce au retrăit amintirile din liceu, elevii generaţiei 1964 şi-au continuat povestirile la un restaurant din Focşani. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.