Educație

IŞJ a lansat proiectul de pregătire pentru bac cu bani europeni

Ziarul de Vrancea
9 iun 2014 1056 vizualizări
Acesta vizează pregătirea a 4.100 de liceeni din judeţele Vrancea şi Ialomiţa pentru promovarea examenului de bacalaureat u "Sperăm ca roadele acestui efort să se poată vedea la bacalaureatul din 2016”, a declarat şefa IŞJ, Vasilica Zaharia, care este şi manager de proiect

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a lansat ieri, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional "Unirea”, proiectul “Să ne pregătim pentru Bac! Program inovator de formare a competenţelor-cheie pentru promovarea examenului de bacalaureat”, proiect finanţat de Fondul Social European în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară nr. 1. Obiectul general al acestui proiect îl reprezintă sprijinirea dezvoltării şi evaluării procesului de formare a competenţelor-cheie pentru 4.100 de elevi de liceu, în vederea susţinerii şi promovării examenului de bacalaureat, prin intermediul unui program educaţional inovator, desfăşurat în regiunile Sud-Est şi Sud Muntenia. Proiectul şi-a propus derularea unui program-pilot la nivel multiregional, de educaţie tip „pregătire suplimentară” pentru bacalaureat, dezvoltarea competenţelor profesionale a 230 de cadre didactice şi a 40 de consilieri şcolari, în vederea implementării unor programe suport de formare a competenţelor -cheie şi servicii de consiliere şi orientare profesională pentru o pregătire adecvată a elevilor, optimizarea resurselor de învăţare prin utilizarea unui sistem on-line integrat de pregătire suplimentară şi testare pentru bac. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, iar valoarea acestuia este de 6.514. 096 lei, din care 4,8 milioane de lei finanţare nerambursabilă. Beneficiarul proiectului este Inspectoratul Şcolar Vrancea, care are ca parteneri Inspectoratul Şcolar Ialomiţa şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar.

Roadele muncii de acum, aşteptate la bac-ul din 2016

Managerul proiectul este şefa IŞJ Vrancea, profesoara Vasilica Zaharia, care a declarat la conferinţa de lansare că drumul pe care păşesc dascălii vranceni în cadrul acestui proiect nu este unul necunoscut. “Activităţi pentru pregătirea suplimentară a elevilor o facem de ani de zile. Că o facem într-o formă sau alta este cu totul altceva. Prin acest proiect ne propunem să găsim o cale nouă de atragere a copiilor pentru dezvoltarea capacităţii de a învăţa. Practic, noi îi îndrumăm să se pregătească mai mult pentru examenul de bacalaureat. În vederea pregătirii elevilor, vor exista platforme electronice, vor exista lecţii online, întalniri faţă în faţă, activităţi care sperăm că vor atrage mai mulţi elevi în pregătirea pentru examenul de bacalaureat. Este mult de muncă, nu este uşor, dar este un început. Sperăm ca roadele acestui efort să se poată vedea la bacalaureatul din 2016”, a declarat  şefa IŞJ, Vasilica Zaharia. La conferinţă au fost prezenţi reprezentanţi ai Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, inspectorul general al IŞJ Ialomiţa, Ileana Condruz, directori de licee şi primari ai localităţilor în care funcţionează licee şi colegii, precum şi reprezentanţi ai administraţiei locale. “Este una dintre cele mai bune iniţiative pe POSDRU. Pană în acest moment, au fost programe de reconversie profesională pentru grupuri dezavantajate, fiind bani cheltuiţi care nu şi-au atins scopul. Iată că de această dată, IŞJ se apleacă mai mult spre copiii noştri şi sperăm că prin implementarea acestui proiect aceştia să aibă rezultate mult mai bune. Este extraordinar de important ca cei pregătiţi prin aceste proiecte să înţeleagă faptul că dumneavoastră vă datorăm evoluţia noastră pe scară socială, că aşa cum am învăţat să ne pregătim, am învăţat să păşim în viaţă, aşa ne-am construit carierele. Unii au rămas cu regrete, alţii vă mulţumesc, aşa cum o fac eu astăzi”, a precizat primarul oraşului Odobeşti, Daniel Nicolaş. Proiectul lansat ieri este al doilea caştigat de IŞJ Vrancea, după “Evaluarea naţională: inovaţie pentru formarea competenţelor-cheie”, a cărui lansare a avut loc săptămana trecută. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.