Educație

VIDEDO!!! Liceul Teoretic Panciu, caştigătorul STEV-ului din acest an

Ziarul de Vrancea
30 mai 2014 2596 vizualizări
Elevii pănceni reconfirmă talentul artistic, pus în valoare de Cătălin Sfîrloagă, caştigand trofeul pentru al doilea an consecutiv u juriul i-a îndemnat pe îndrumătorii artistici să aleagă piese adecvate adolescenţilor

Liceenii de la “Ioan Slavici” Panciu sunt marii caştigători ai Stagiunii Teatrale a Elevilor Vranceni din acest an. Dacă anul trecut păncenii au împărţit primul loc cu elevii Liceului Pedagogic, ediţia cu numărul XXXII a reconfirmat talentul elevilor acestui liceu, care au intrat din nou în posesia trofeului festivalului, de data aceasta singuri. „Mecanica inimii”, după Mathias Malzieu, este piesa pusă în scenă de trupa liceului păncean, sub îndrumarea lui Cătălin Sfîrloagă. Premiul al II-lea a fost caştigat pentru al doilea an consecutiv de Liceul cu Program Sportiv Focşani pentru modul în care a interpretat piesa “Revoluţie textilă” după Diana Manole, sub îndrumarea lui George Năstase şi lui Gabriel Gîndea. Aceiaşi îndrumători artistici i-au avut şi caştigătorii premiului al III-lea: elevii Colegiului Economic “M. Kogălniceanu” Focşani, care au interpretat piesa “Trei piese scurte şi o cămilă nevăzută” după D. Solomon. Toate liceele înscrise în stagiune au primit menţiune, iar liceele din Buzău şi Galaţi au primit menţiune specială. Cele două premii individuale acordate de juriu le-au revenit elevilor Oana Niţu de la Liceul de Arte “M. Sterian” Buzău, pentru cea mai bună interpretare feminină, şi lui Eduard Manolache de la Colegiul “Cuza” Focşani, pentru cea mai bună interpretare masculină. Au fost acordate şi două premii speciale Colegiului Naţional "Al. I. Cuza" şi Liceului Pedagogic "Spiru Haret" in Focşani, pentru implicarea şi susţinerea fenomenului teatral. “Aceste premii nu reprezintă ceea ce aţi făcut, ci ceea ce aţi putea face dacă vreţi să faceţi.”, le-a spus regizorul Mihai Lungeanu premianţilor. Revenit în juriu după o absenţă de 10 ani, acesta i-a sfătuit pe tinerii actori să încerce să înţeleagă textul pieselor şi să-l interpreteze în propriul mod. 
 

Cea mai longevivă manifestare teatrală din ţară
 

Criticul de teatru Marinela Ţepuş, director al Teatrului „C. Nottara” Bucureşti,     revenită în juriu după mai mulţi ani, a apreciat longevitatea festivalului de teatru pentru liceeni şi a făcut un apel la îndrumătorii artistici să aleagă piese potrivite varstei adolescentine. „Aş vrea să cred că cei care fac teatru o fac pentru a găsi prieteni, pentru a învăţa să socializăm, pentru a învăţa să comunicăm. Cred că rolul îndrumătorilor acestui concurs este să-i înveţe pe elevi să rostească limba romană aşa cum se cuvine. Aş vrea să-i rog din tot sufletul pe coordonatorii artistici, cu atat mai mult cu cat cei mai mulţi vin din viaţa teatrală, să aleagă texte adecvate adolescenţilor, să nu se înhame la piese care sunt peste varsta lor, să-i aducă aici şi să ne arate bucuria de a juca, bucuria de a se juca. A face teatru aici ca elevi înseamnă bucuria de a fi pe scenă, iar mai tarziu bucuria de a fi spectatori, nu neapărat actori. Căutaţi să fiţi mai aproape de ei, de înţelegerea lor!” le-a transmis criticul de teatru îndrumătorilor artistici. Premianţii au intrat în posesia unor sume consistente acordate cu sprijinul Consiliului Local Focşani, care a alocat 7 mii de lei pentru STEV 2014. Organizatorul principal al evenimentului, Casa de Cultură a Sindicatelor Focşani, a acordat diplome de excelenţă celor care susţin manifestarea. Trofeul STEV a fost realizat de profesorul Ovidiu Opaiţ. (M. VLĂDESCU)


LPS a obţinut premiul al II-lea


Elevii Colegiului Economic, caştigătorii premiul al III-lea


Oana Niţu de la Liceul de Arte “M. Sterian” Buzău- cea mai bună interpretare feminină

Eduard Manolache de la Colegiul “Cuza” Focşani - cea mai bună interpretare masculină 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
simi, acum 3589 zile, 3 ore, 1 minut, 44 secunde
felicitari Catalin, esti cel mai bun.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.