Educație

Încep înscrierile pentru învăţămantul profesional de 3 ani

Ziarul de Vrancea
20 mai 2014 2494 vizualizări
Absolvenţii de gimnaziu care aleg această formă de învăţămant primesc o bursă lunară de 200 de lei

Absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să se specializeze într-o meserie în cadrul şcolilor profesionale de stat cu durata de 3 ani trebuie să solicite săptămana aceasta fişele de înscriere de la şcolile la care sunt elevi. Mai exact, eliberarea acestor fişe se face în zilele de joi, 22 mai, şi vineri, 23 mai. Aceste fişe trebuie apoi completate şi depuse la secretariatul unităţilor de învăţămant care şcolarizează în învăţămantul profesional cu durata de 3 ani, luni, 26 mai, şi marţi, 27 mai. Candidaţii trebuie să fie însoţiţi, la depunerea fişelor, de un părinte sau un reprezentat legal. În învăţămantul profesional de stat cu durata de 3 ani se pot înscrie atat absolvenţii promoţiei 2014 dar şi promoţii mai vechi. Pentru anul şcolar 2014 – 2015, în judeţul Vrancea vor funcţiona 8 clase de învăţământ profesional de stat cu durata de 3 ani în cadrul a 7 unităţi şcolare. Acestea sunt: Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focşani – două clase cu specializările electronică automatizări şi mecanică, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Focşani – o clasă cu specializarea industrie textilă şi pielărie, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Focşani – o clasă cu specializarea construcţii instalaţii şi lucrări publice, Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” Focşani – o clasă cu specializarea mecanică, Colegiul Auto „Traian Vuia” Focşani – o clasă cu specializarea mecanică, Colegiul Tehnic „Gh. Balş„ Adjud – o clasă cu specializarea mecanică şi Liceul Tehnologic Odobeşti – o clasă cu specializarea agricultură. Pe perioada şcolarizării elevii de la această formă de învăţămant primesc o bursă lunară în valoare de 200 de lei. „În funcţie de implicarea elevilor, aceştia vor primi o anumită subvenţie şi de la agentul economic cu care încheie un contract încă de la începutul cursurilor. Pe parcursul celor 3 ani, numărul orelor de  pregătire practică va fi egal cu numărul orelor de pregătire pentru cultura generală. După absolvire tinerii se pot angaja, dar pot să-şi continue studiile la învăţământ de zi sau seral”, transmite inspectorul pentru învăţămant profesional şi tehnic, profesorul Mihail Fasan. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.