Educație

IŞJ caută formatori pentru programele caştigate cu bani europeni

Ziarul de Vrancea
18 mai 2014 1903 vizualizări
Doritorii au o singură zi la dispoziţie pentru depunerea dosarelor u perioada de implementare a proiectelor este de 18 luni, timp în care formatorii vor avea statut de angajaţi cu timp parţial la IŞJ Vrancea

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea caută formatori pentru cele două proiecte pentru care a caştigat finanţare europeană. Este vorba despre proiectele “Evaluarea naţională: inovaţie pentru formarea competenţelor-cheie” şi “Să ne pregătim pentru BAC! Program inovator de formare a competenţelor-cheie pentru promovarea examenului de bacalaureat”. Ambele proiecte, în valoare de aproape 10.000.000 lei, sunt finanţate din Fondul Social European prin POSDRU şi se desfăşoară în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi. Durata de implementare, în ambele cazuri, este de 18 luni. Prin proiectul “Evaluarea naţională: inovaţie pentru formarea competenţelor-cheie” IŞJ îşi propune să crească rata promovabilităţii examenelor de evaluare naţională prin “implementarea unui program educaţional multiregional, de elaborare şi derulare a unor activităţi inovative ş unitare, pentru dezvoltarea şi evaluarea procesului de formare a competenţelor cheie ale elevilor din învăţămantul gimnazial”, după cum se arată în descrierea proiectului. “Să ne pregătim pentru BAC! Program inovator de formare a competenţelor-cheie pentru promovarea examenului de bacalaureat” are ca scop sprijinirea dezvoltării şi evaluării sistemetice a procesului de formare a competenţelor-cheie pentru 4.100 de elevi din învăţămantul liceal, în vedearea promovării examenului de bacalaureat, prin intermediul unui program educaţional inovator.

Formatorii vor fi remuneraţi

Pentru ambele proiecte se caută cate 5 formatori pentru judeţul Vrancea şi cate 4 formatori pentru judeţul Ialomiţa. Formatorii vor pregăti la randul lor cadre didactice şi consilieri şcolari ( 270 în cazul primului proiect şi 230 în cazul pregătirii pentru bac), din şcolile celor două judeţe. Formatorii vor acţiona doar în judeţele de reşedinţă şi vor avea statut de angajaţi cu contract de muncă cu timp parţial la IŞJ Vrancea, după cum anunţă reprezentanţii IŞJ. Formatorii vor avea ca atribuţii planificarea activităţilor de formare, vor susţine sesiunile de formare adresate experţilor din proiect, vor acorda sprijin cursanţilor, vor livra programe de formare pentru fiecare grup de cursanţi şi vor elabora rapoarte periodice pe care le vor prezenta echipei de implentare a proiectului. Criteriile de selecţie sunt aceleaşi pentru cele două proiecte. Candidaţii trebuie să fie din randul cadrelor didactice (profesori sau profesori psihopedagogi), să deţină un certificat de formator, să aibă experienţă în livrarea de programe de formator de cel puţin 3 ani, să aibă diplomă de competenţe în domeniul TIC, să fie licenţiat sau absolvent de master în specialitate psiholog, consiliere şcolară, consiliere profesională, pedagogie, să dovedească competenţe excelente de comunicare ş aptitudini pentru lucrul în echipă.

Dosarele se depun la IŞJ doar astăzi

Cadrele didactice care doresc să devină formatori în cadrul acestor proiecte au la dispoziţie doar o zi  pentru înscriere, deoarece dosarele se primesc la secretariatul IŞJ doar astăzi pană la ora 16,00. IŞJ a decis anunţarea acestui concurs pe 16 mai, însă abia vineri seara a fost postat anunţul pe site-ul instituţiei. Prin urmare, dascălii care doresc să se implice în aceste programe trebuie să se grăbească. Dosarele de înscriere vor cuprinde o scrisoare de intenţie în care trebuie motivată dorinţa de a deveni formator în cadrul proiectului pentru care optează cadrul didactic şi un CV în format Europass însoţit de documente care să ateste datele din acesta. Dosarele vor fi analizate marţi, 20 mai, urmand ca miercuri, 21 mai, candidaţii selectaţi să desfăşoare interviul la care vor fi programaţi. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.