Educație

Spectacol al majoretelor la Targul ofertelor şcolare

Ziarul de Vrancea
9 mai 2014 2629 vizualizări
Liceele din judeţ şi-au prezentat oferta educaţională în cadrul unui targ ce a avut loc ieri în Grădina Publică din Focşani, cu ocazia Zilei Europei u unităţile de învăţămant preuniversitar şi-au propus, şi în mare parte au reuşit, să atragă cat mai mulţi elevi, făcand spectacol

Liceele vrancene au încercat să scoată în evidenţă ce au mai bun, în cadrul Targului ofertelor şcolare, din dorinţa de a atrage cat mai mulţi absolvenţi de gimnaziu. Evenimentul a pus stăpanire pe Grădina Publică unde liceenii au încercat să le arate viitorilor absolvenţi de gimnaziu că unitatea pe care ei o reprezintă este cea mai potrivită pentru a urma studiile preuniversitare.

Majoretele s-au evidenţiat printr-o acrobatică deosebită, ce a ţinut spectatorii cu sufletul la gură.

De departe, cele mai spectaculoase momente au fost ale majoretelor, care au ţinut adevărate demonstraţii de echilibru, mobilitate, forţă şi coordonare. Colegiile “Unirea”, “Cuza” şi Liceul Pedagogic sunt unităţile care au importat această idee de a înfiinţa o trupă de majorete, pe care au pus-o în practică într-un mod original.

Liceul de Arte a avut unul dintre cele mai “ochioase” standuri

 

Ansamblul “Ciobănaşul” a Colegiului Economic “Mihail Kogălniceanu”

  Nu au lipsit nici formaţiile de dans popular, cum a fost cea a Colegiului Economic “Mihail Kogălniceanu”, ce are în palmares premii importante la concursurile de profil destinate elevilor, sau a Liceului Tehnologic Odobeşti. Sportivii de la Liceul cu Program Sportiv au făcut demonstraţii menite să-i convingă pe cei care performează deja o disciplină sportivă că şcoala lor este cea mai potrivită pentru ei, iar celor care chiar dacă nu fac sport de performanţă, să le demonstreze că activitatea fizică înseamnă sănătate curată.

Demonstraţii de roboţi şi cornuri calde de la elevii colegiilor tehnice

Cristina Andrei şi Andreea Călin au promovat imaginea Colegiului Auto

Şcolile postliceale sanitare au fost la mare căutare atat de adulţi cat şi de….căţei

Consiliul Judeţean al Elevilor a avut un stand special

Colegiile tehnice nu s-au lăsat mai prejos şi au atras vizitatorii la standuri prin particularităţile fiecăruia. Astfel, liceencele de la Colegiul “Valeriu D. Cotea”  au promovat  domeniul industrie alimentară prin împărţirea de cornuri calde făcute de ele, iar liceenii de la Colegiul “Edmond Nicolau”  şi-au pus în funcţiune roboţii creaţi de-a lungul anului, în timpul lucrului din atelier. Colegiul Auto “Traian Vuia” a plusat şi în acest an cu autoturismele pe care liceeni unităţii învaţă să conducă, prezentarea acestora fiind făcută, după modelul saloanelor auto, de puţinele eleve ale unităţii. Şcolile postliceale sanitare au fost la mare căutare, atat de liceeni, dar mai ales de adulţi care au dorit să ştie cum mai stau cu tensiunea arterială. Targul a fost vizitat, printre alţii, de prefectul Cătălin Kanty Popescu, a cărei fiică se află la momentul alegerii. “Pentru elevi este extrem de interesant şi o practică utilă acest targ, deşi ar trebui să se discute nu numai despre liceu, ci şi despre profesia pe care ţi-o alegi în viaţă”, a spus prefectul. “Mă bucur că acest targ a devenit o tradiţie, iar fiecare unitate şi-a prezentat oferta şcolară pentru anul şcolar 2014-2015, venind cu ceva specific”, ne-a declarat şi şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, profesoara Vasilica Zaharia. Toate liceele prezente la targ au primit din partea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Ionel Cel-Mare, diplome de participare. Un instrument util în alegerea viitorului liceu este şi Ghidul candidatului care va ajunge săptămana viitoare în şcoli. (M. VLĂDESCU)

Un nou număr al revistei “Ethosul şcolar”

Tot ieri a fost lansat un nou număr al revistei “Ethosul şcolar”, revistă de promovare a imaginii instituţionale. Coordonată de inspectorul Lidia Dumbravă, revista are drept colaboratori directori ai şcolilor din judeţ, responsabili de proiecte educaţionale şi coordonatori de proiecte şi programe educative. Numărul 6 al revistei, ce are aproape 50 de pagini, prezintă proiecte educaţionale desfăşurate de şcolile vrancene de-a lungul ultimului an şcolar, schimburi de experienţă la nivel internaţional, precum şi oferta educaţională pentru anul şcolar 2014-2015. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.