Educație

Postul inspectoarei Tincuţa Zahariuc, vanat de profesoara Niţu

Ziarul de Vrancea
3 apr 2014 3608 vizualizări
O profesoară, intrată în restrangere de activitate, a refuzat orice post de educaţie tehnologică, în aşteptarea catedrei rezervate a inspectoarei Tincuţa Zahariuc u IŞJ a soluţionat, deşi în unele situaţii doar provizoriu, 13 din cele 14 cazuri de dascăli rămaşi fără post la şcolile la care sunt titulari

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea a soluţionat ieri restrangerile de activitate din acest an, soluţii fiind găsite pentru aproape toate cadrele didactice, deşi pentru unele doar pentru un an. 13 dascăli vranceni au intrat în restrangere de activitate, la acestea adăugandu-se încă unul din judeţul vecin Galaţi. Cele mai multe situaţii au fost restrangeri nesoluţionate din anii anteriori, anul acesta numărul dascălilor care mai au post la şcolile la care sunt titulari fiind mic. De altfel, cei care au intrat anul acesta în restrangere au obligaţia să se întoarcă la unităţile la care sunt titulari dacă postul/catedra reapare, chiar şi numai cu jumătate din normă, directorii fiind cei care trebuie să-i anunţe. Şedinţa de ieri a durat numai 30 de minute, timp în care şi-au găsit post 12 dascăli vranceni precum şi profesoara din Galaţi. Un singur caz nu a fost rezolvat, un cadru didactic de la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” din Focşani care va trebui să aştepte luna septembrie pentru a afla dacă va putea funcţiona pe jumătatea de catedră a inspectoarei Tincuţa Zahariuc, în situaţia în care aceasta va rămane în IŞJ.

Cele două învăţătoare intrate în restrangere au trecut pe post de educatoare, avand dublă specializare

Este cazul profesoarei Gabriela Niţu, specializată pe textile, tricotaje şi confecţii textile, finisaj textil, care a refuzat orice altă catedră, deşi aceasta ar fi avut dreptul să predea educaţie tehnologică la altă unitate de învăţămant. De altfel, nici anul acesta şcolar profesoara Niţu nu are catedră întreagă, aceasta funcţionand pe numai 12 ore la colegiul focşănean. Două învăţătoare care au intrat în restrangere de activitate au trecut pe posturi de educatoare. Astfel, Roxana Bălescu, titulară la Liceul Pedagogic “Spiru Haret”,  va preda la Grădiniţa 18 Focşani, obţinand postul prin consimţămant, iar Marcela Mucenica, titulară la Şcoala “Angela Gheorghiu” Adjud, va preda la Grădiniţa 11 Focşani, structură a Grădiniţei 17.

Un profesor de mate depinde de viitorul directorului de la Statistică

Singura profesoară de limba şi literatura romană care a intrat în restrangere de activitate, Ofelia Gavrilă de la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”, va preda la Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea” şi la Şcoala 7, iar colega sa Roxana Iuliana Raveica, de limba engleză, va preda la Şcolile “Ştefan cel Mare” şi “Anghel Saligny”. Profesorul de matematică Mihai Muntenescu de la Colegiul “Edmond Nicolau” a fost detaşat în interesul învăţămantului prin nesoluţionarea restrangerii de activitate pe postul rezervat de la Liceul cu Program Sportiv al directorului de la Statistică, Vasile Apostu Croitoru. În completare profesorul Muntenescu a mai obţinut patru ore la Şcoala “Duiliu Zamfirescu” Focşani. Cele mai multe situaţii de rezolvat au fost la informatică: 3. Profesoara Elena Pavăl, aflată de 4 ani în restrangere de activitate, va preda anul şcolar următor în trei licee focşănene: la Colegiul Economic, la Liceul Tehnologic “G.G. Longinescu” şi la Colegiul “Ion Mincu”. Veronica Mocanu, titulară la Liceul “G.G. Longinescu”, a ales orele disponibile de la Şcolile “Nicolae Iorga” şi “Alexandru Vlahuţă”. Tot între 3 unităţi se va plimba din toamnă şi profesoara Mariana Stoe din Galaţi: Şcolile 3,7 şi “Ion Basgan” din Focşani. Profesoara de chimie Nataşa Simion, de la Liceul “G. G. Longinescu”, va preda la Liceul Pedagogic, iar profesoara de fizică Constanţa Tomescu de la Liceul Tehnologic Odobeşti va face naveta la Focşani şi Străoane, pentru a preda la Liceul de Arte şi la şcoala din localitatea de pe DN 2 L, în completare. Profesorul de educaţie fizică Florin Danciu de la Colegiul “Edmond Nicolau” a preferat catedra de la Liceul de Arte pentru anul şcolar următor.

Reconversia profesionalaă, salvatoare pentru o profesoară

Profesoara de textile Gabriela Tudorache, de la Colegiul “Gh Asachi”, avand reconversie profesională, a ales să predea alimentaţie publică la Liceul Tehnologic Panciu, nefiind ore pentru aceasta în Focşani. Ionica Neluţa Caloian, specializată pe pregătire-instruire practică/alimentaţie publică, se vede nevoită anul şcolar următor să alerge între două licee pentru a-şi întregi catedra. Aceasta va preda alimentaţie publică la Colegiile “Gh. Asachi” şi “Ion Mincu”, precum şi inginerie, fiind licenţiată în acest domeniu. Următoarea etapă a mobilităţii cadrelor didactice o reprezintă pretransferul consimţit a cadrelor didactice, între unităţile de învăţămant, la cerere, care va începe pe 8 aprilie, cu afişarea la Inspectoratul Şcolar a listei cu posturile didactice/catedrele vacante/rezervate. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
vasilica, acum 3646 zile, 21 ore, 10 minute, 41 secunde
Ce faceti cu directorul care are grad didactic definitv ??? face-ti reconversie.... a fost lacatus ! scuze a trecut de la pnl la psd....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.