Educație

Info-educaţie

Ziarul de Vrancea
30 mar 2014 830 vizualizări
Alexandru Mironov, invitat la Colegiul “Edmond Nicolau”

Scriitorul Alexandru Mironov va veni vineri, 4 aprilie, la Focşani unde, la Colegiul “Edmond Nicolau”, va susţine o conferinţă în cadrul unui proiect naţional care cuprinde mai multe oraşe. Proiectul “Academia Ştiinţă&Tehnică” este elaborat de cinci experţi în comunicare de ştiinţă, cercetători, realizatori de emisiuni ştiinţifice şi redactori de ştiinţă din cadrul trustului “Adevărul Holding” şi Revista “Ştiinţă şi Tehnică”. Scopul acestui proiect este de a creşte gradul de cunoaştere ştiinţifică în rândul tinerilor români, de popularizare a ştiinţelor şi tehnologiilor printr-o serie de conferinţe şi science show-uri interactive, neconvenţionale, pe înţelesul tuturor. Conferinţa de la Focşani va avea loc în sala de festivităţi a Colegiului „Edmond Nicolau” în faţa a 100 de elevi şi cadre didactice. Alexandru Mironov este scriitor şi critic SF, realizator de emisiuni TV şi de radio de ştiinţă. (M. V.)

Mai multe ore de educaţie fizică în şcoli

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat sambătă că doreşte reintroducerea educaţiei fizice în şcoli, astfel încât toţi elevii să aibă  incluse în programa şcolară patru ore de educaţie fizică pe săptămână până în 2018. Orele de sport ar urma să fie introduse în învăţământul gimnazial şi în licee progresiv, începând din toamnă, astfel încât până în 2018 să se ajungă la patru ore de educaţie fizică pe săptămână. „Vor avea minim două începând cu anul şcolar 2014 -2015, iar clasele a V-a şi a IX-a vor avea trei ore de educaţie fizică şi sport. Problema ciclului primar deja e rezolvat către patru ore de mişcare. Nu se poate face peste noapte... Pentru că asta ar însemna 16.000 de profesori de educaţie fizică şi sport”, a precizat ministrul. Ministrul educaţiei a mai promis că se vor investi bani în bazele sportive, pentru ca tineretul să aibă terenuri unde să poată face mişcare şi în afara şcolii. (M.V.)

Francezii caută parteneri în cadrul programului ErasmusA

Camera de Comerţ şi Industrie a oraşului Caen din Normandia de Jos (Franţa) caută parteneri care pot fi şcoli, universităţi, asociaţii sau experţi locali, pentru a participa la o propunere de proiect pentru cererea deschisă “Inovation partnership” a programului European Erasmus A.  Titlul proiectului propus este KUIKUP” (“Quick up”), iar data limită de înscriere este 30 aprilie 2014. Proiectul are ca scop crearea unei platforme de colaborare pentru elevi şi studenţi cu varsta cuprinsă între 14 şi 25 de ani din toată lumea, pentru a-i ajuta să schimbe informaţii referitoare la stagii, studii în străinătate, programe de locuri de muncă pe timpul verii. “Unul dintre obiectivele principale ale acestei platforme îl reprezintă crearea unui CV extins, care va putea fi apoi folosit în mod concret la îndeplinirea scopului propus”, se arată într-o adresă înaintată de Consiliul Judeţean Vrancea Inspectoratului Şcolar Judeţean. Participarea la acest proiect se face în regim de voluntariat. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.