Educație

Legenda lui Dracula "muşcă" din arhetipul cultural romanesc

Ziarul de Vrancea
24 mar 2014 936 vizualizări
“Legenda lui Dracula stârneşte tot mai mult interes şi rămâne, din păcate, pentru parteneri, una dintre emblemele Romaniei”, spun profesorii focşăneni

O delegaţie a Şcolii 3 din Focşani, formată din şase elevi şi trei cadre didactice, a fost săptămana trecută în Spania, în Leon, unde a participat la ce-a doua întâlnire multilaterală în cadrul proiectului Comenius – “SMALL Europe”, din care fac parte opt ţări europene: Cipru, Romania, UK, Grecia, Polonia, Franţa, Norvegia, Spania. Proiectul Comenius, prevăzut să se desfăşoare pe durata a doi ani, pană în 2015, vizează dezvoltarea dialogului multicultural, cu scopul de a identifica elementele care definesc identitatea culturală a fiecărei ţări, evidenţiindu-le pe cele comune, specifice spaţiului european. La baza acestui proiect se află limba engleză, ca mijloc modern de realizare a dialogului transnaţional, dar şi limba latină, ca modalitate de a identifica etimonul comun al limbilor romanice, potrivit reprezentanţilor Şcolii 3 Focşani. În Spania au fost prezentate materiale powerpoint despre miturile şi legendele reprezentative ale fiecărei ţări partenere, costume tradiţionale, cântece şi dansuri populare. “Elevii romani au prezentat sceneta “Legenda Vrancei”, machetele realizate şi au  participat la parada miturilor.

Elevi ai Şcolii 3, într-un proiect Comenius în Spania

Legenda lui Dracula stârneşte tot mai mult interes şi rămâne, din păcate, pentru parteneri, una dintre emblemele Romaniei. Au  fost vizitate cele 8 şcoli din cadrul consorţiului Colegio Rural Agrupado de Villacedré  - Leon dar şi orasul Madrid, elevii şi profesorii participand la ateliere de lucru cu tematici diverse: muzică, teatru, dans, tehnici de comunicare. Au fost prezentate posterele realizate de către elevii fiecarei şcoli implicate în proiect în cadrul activităţii: „Mit şi legendă în cuvinte şi culoare”, mai transmit reprezentanţii Şcolii 3. Comunicarea elevilor , profesorilor şi părinţilor cu partenerii se va realiza prin intermediul platformei de  învăţare e-learning VLE unde vor descoperi informaţii despre  miturile şi legendele specifice fiecărei ţări implicate în proiect, FriendsBook” şi „LegendsBook”. Profesorii care au însoţit elevii focşăneni în Spania sunt Mariana Croitoru, Adela Croitoru şi Marcela Ghiuţă - coordonator. Următoarea întalnire a ţărilor participante în proiect va avea loc în perioada 13-18 mai 2014 în Norvegia. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.