Educație

Sute de absenţi şi subiecte "uşoare" la Bac-ul simulat

Ziarul de Vrancea
3 mar 2014 1220 vizualizări
Subiectele de la prima probă a simulării Bac-ului au fost accesibile elevilor care mai au de pus la punct materia pană la examenul real din vară u notele, care vor fi făcute cunoscute pe 14 martie, nu vor fi trecute în catalog decat la dorinţa elevului

476 de elevi de-a XI-a şi a XII-a nu au participat la prima probă a simulării examenului de Bacalaureat. Proba scrisă la limba şi literatura romană a fost susţinută ieri în fiecare unitate de învăţămant preuniversitar, după simulare elevii fiind lăsaţi să plece acasă. Maine, aceştia vor avea program normal, iar miercuri vor susţine proba a doua a simulării Bacalaureatului. Potrivit unei situaţii statistice a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea, la proba de ieri au participat 4.911 elevi din cei 5.387 înscrişi în clasele a XI-a şi a XII-a la începutul anului şcolar. Dintre cei prezenţi, 2.845 sunt elevi de clasa a XI-a iar 2.542 de clasa a XII-a. “Simularea s-a desfăşurat fără incidente. Subiectele au fost descărcate conform procedurii şi nu au fost înregistrate întarzieri”, a declarat inspectorul general adjunct al IŞJ, profesoara Luminiţa Balaban. Dacă elevii de clasa a XI-a mai au timp să-şi pună la punct materia, pentru elevii din ultimul an de liceu timpul rămas pană la examenul real este scurt. La primul subiect, elevii claselor a XII-a profil uman au avut un fragment din piesa de teatru “Titanic Vals”, de Tudor Muşatescu, iar la subiectul al doilea au avut de dezvoltat un text argumentativ privind importanţa disciplinelor umaniste. La subiectul al treilea, elevilor li s-a cerut să descrie relaţia dintre două personaje într-un roman de Liviu Rebreanu. Elevii clasei a XII-a profil real au avut la primul subiect un text la prima vedere din piesa de teatru “Somnoroasa aventură” a lui Teodor Mazilu, iar la subiectul al II-lea au avut de redactat un text argumentativ pe tema importanţei călătoriilor în formarea personalităţii tinerilor. La ultimul subiect s-a cerut analizarea particularităţilor de construcţie a unui personaj într-un text narativ studiat ce îi aparţine scriitorului Liviu Rebreanu.

Planuri de recuperare a orelor pierdute cu simularea

Elevii de clasa a XII-a cu care am discutat ieri au apreciat subiectele ca fiind uşoare. “A fost uşor. Dacă vom avea subiecte aşa uşoare şi la examenul real va fi foarte bine. Ceva probleme au fost la subiectul al III-lea”, ne-a declarat Alexandra Georgiana Gheorghe, clasa a XII-a H, de la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” Focşani. “ A fost bine, dar la subiectul al III-lea nu am scris mult şi nu cred ca voi lua mai mult de nota 7”, ne-a spus şi Ionuţ Crăciun, aceeaşi clasă la acelaşi liceu. Inspectorul de limba romană din cadrul IŞJ, Silvia Chelariu, apreciază subiectele ca fiind de dificultate medie. “Cerinţele s-au încadrat în precizările Ministerului Educaţiei Naţionale referitoare la conţinuturile care erau vizate pentru a fi evaluate în cadrul simulării. Cele de la profil uman au fost formulate adecvat cerinţelor programei specifice”, ne-a precizat inspectorul Silvia Chelariu. Elevii care au participat la simulare nu au mai desfăşurat ore de curs ieri. Astăzi însă vor reveni la cursuri, urmand ca maine să participle la proba a doua a simulării examenului de bacalaureat. “La liceul nostru clasele a IX-a şi a XII-a învaţă dimineaţa, iar a X-a şi a XI-a după-amiaza. Astăzi (n.r. ieri) simularea a fost dată dimineaţă de cei de-a XI-a şi a XII-a, iar clasele a IX-a şi a X-a au desfăşurat orele după-amiază”, ne-a declarat directorul Colegiului “Edmond Nicolau”, profesorul Gabriel Danielescu. Unitatea şcolară a realizat un plan de recuperare a orelor nedesfăşurate atat zilele acestea cat şi în ultima săptămană a primului semestru, cand cursurile şcolare au fost suspendate din cauza avertizărilor meteorologice de cod roşu de vreme rea. La acest colegiu au fost şi elevi care au ieşit de la proba de ieri după numai o oră şi jumătate, deşi timpul de lucru a fost de trei ore. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.