Educație

Un artist vrancean a impresionat Londra

Aurelian Ivan
11 feb 2014 3847 vizualizări
Colajele sale fac furori în capitala Marii Britanii, Adrian Jugaru fiind singurul roman din cei 20 de artişti reuniţi la Theatre Delicatessen

Un tanăr vrancean a reuşit ca dintr-o joacă să transforme în artă fotografiile din reviste. Colajele sale, că despre această artă este vorba, au starnit interesul şi admiraţia pe internet. După mai multe postări pe net au început să curgă aprecierile şi susţinerea pentru talentul său. Adrian Jugaru are 29 de ani şi deja este considerat unul din artiştii importanţi ai artei colajului. Este de loc din Odobeşti dar lucrează la o firmă din Bucureşti. Se relaxează în timpul liber făcand diverse colaje. Lucrările sale au atras atenţia criticilor şi a fost astfel invitat la evenimentul numit Return to Splendour, care a avut loc în Londra, la Theatre Delicatessen. A fost primul eveniment de acest gen dedicat colajelor. Expoziţia colectivă a reunit peste 20 de artişti internaţionali din Marea Britanie, Franţa, Serbia şi Statele Unite, Adrian fiind singurul din Romania. Au fost expuse în jur de 100 de colaje, iar artistul vrancean s-a prezentat cu  şapte lucrări. Au fost atat colaje tradiţionale, decupaje pe hartie/carton, cat şi colaje digitale.”Evenimentul este al doilea, de grup, la care am participat după cel din decembrie, din Singapore, care a fost o expoziţie caritabilă pentru victimele taifunului Yolanda. Fac colaje de aproximativ patru ani. Privind în urmă, realizez că ele au reprezentat un soi de medicament pentru o perioadă mai grea. Ulterior, crearea lor s-a preschimbat în pasiune, în dependenţă de ceea ce simt în momentele în care le fac. În tot cazul, fiecare colaj este mai mult decat o alăturare de imagini, e una de trăiri şi emoţii”, spune tanărul artist Adrian Jugaru. Artistul vrancean este membru al The Internaţional Society of Assemblage and Collage Artists şi a fost prezent în paginile unor reviste, precum The art of collage şi Lit'n'image. Ca formă de artă, deşi au existat oareşce tentative înainte de secolul XX, colajul s-a născut, mai mult sau mai puţin în forma actuală, după 1900, îndeosebi prin Picasso şi Braque. Cu toate că nu este tocmai cea mai populară formă de artă, colajul începe să prindă din urmă, iar expoziţiile de acest gen au darul de a-l populariza şi de a-l aduce în lumina reflectoarelor. (Aurelian Ivan)


Colajele celor 20 de artişti printre care şi cele ale lui Adrian Jugaru au reuşit să impresioneze lumea bună a Londrei



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.