Educație

Nu avem nevoie sa cumparam gradinite

Camelia Stănilă
28 nov 2007 699 vizualizări
Localuri noi pentru gradinite si nu cladiri rascumparate. Aceasta este recomandarea facuta de ministrul Educatiei, liberalul Cristian Adomnitei, la intilnirea avuta luni cu inspectorii generali din tara.

Sustine seful ISJ, desi in Focsani se intirzie construirea noilor spatii pentru prescolari

"Ni s-a recomandat construirea de cladiri noi, decit sa cumparam unele uzate, la preturi foarte mari. Ni s-au solicitat comisii de expertiza si negocieri, in cazul in care sint cladiri retrocedate si proprietarii doresc sa vinda. Noi nu avem nevoie sa cumparam gradinite, mai bine facem unele noi", sustine inspectorul general Iordache Bostan, cu toate ca la nivelul Focsaniului exista o criza de locuri pentru prescolari, mai ales la program prelungit. Primaria Focsani promite de 2 ani ridicarea a doua noi localuri, in apropiere de Colegiul Unirea si in cartierul ANL de pe Brailei. Si desi anul acesta au existat bani, nu s-a pus o caramida. Cauza pare a fi legata de terenul pe care se va construi gradinita, cel putin pentru locatia de la Colegiului Unirea. O situatie similara exista si la Gradinita cu program prelungit nr. 7 din Focsani, de la Autogara, care a primit fonduri pentru a fi extinsa, insa abia daca s-a facut proiectarea. Astfel, la finele anului, municipalitatea va reporta bani. Iordache Bostan se spala insa pe miini, spunind ca e treaba Primariei cind si unde va ridica gradinite noi. Potrivit sefului ISJ Vrancea, reprezentantii Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) s-au interesat ieri si de soarta celor doua cladiri revendicate din Focsani, a fostei Gradinite 21, abandonata de anul trecut, si cea a Gradinitei cu program prelungit nr. 11, de pe str. Simion Barnutiu. Situatia celor doua localuri este si acum neclara. Daca municipalitatea s-a grabit sa evacueze fostul sediu al Gradinitei nr. 21, de pe strada Cuza Voda, iar pina sa se definitiveze retrocedarea proprietarul a decedat la Bucuresti, la Gradinita nr. 11 familia Soana, cea care a revendicat cladirea, i-a mai lasat pe prescolari o vreme in local. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.