Educație

Dascalii au exersat noi metode de predare

Camelia Stănilă
26 nov 2007 1187 vizualizări
Cadrele didactice vrincene au exersat vineri "Mijloace noi de predare- invatare", aceasta si fiind tema cercului pedagogic desfasurat la toate disciplinele, in diverse centre din Vrancea.

La cercul pedagogic de vineri s-au dezbatut tezele cu subiect unic, dar si noile programe

De asemenea, s-au dezbatut probleme legate de tezele cu subiect unic, evaluare si s-au formulat propuneri si observatii legate de noile programe. La Scoala I-VIII Manastioara, spre exemplu, s-au reunit peste 40 de invatatori din localitatile Fitionesti, Tifesti, Movilita si Panciu. Cu aceasta ocazie s-a prezentat si proiectul "Scoala fara catalog in timpul liber", cistigat de unitatea de invatamint prin Programul pentru Invatamint Rural. Pe linga infiintarea de ateliere de lucru pentru petrecerea timpului liber de catre elevi, dezvoltarea simtului artistic si exersarea aptitudinilor muzicale, valorificarea patrimoniului istoric al comunicatii, proiectul include si utilizarea noilor mijloace de informare si comunicare. Cadrele didactice prezente au aflat despre structura unui asemenea proiect si etapele de realizare, lucruri prezentate de institutor Doina Dumitru si colaboratorii sai, preot Vasile Dabija, prof. informatica Daniela Dabija, prof. romana Georgeta Dabija si operator PC Octavian Ciucu. De altfel, s-au prezentat si imagini surprinse in cadrul activitatilor "De la noi la Bucuresti" si "Euroinfonet", unde elevii s-au transformat in profesori pentru a-i initia pe adulti in tainele internetului. Activitatile au inclus si un alt obiectiv al proiectului, acela de a populariza valorile Uniunii Europene in cadrul comunitatii. In urma acestui proiect s-a iscat si o propunere, aceea de a schimba denumirea unitatii de invatamint in Scoala "Episcop Gherontie Nicolau"- Holbanesti, comuna Fitionesti. Gherontie Nicolau, care a fost ales si episcop al Tomisului in perioada 1926- 1942, s-a nascut la Manastioara. (C. STANILA)


Info-Educatie


Se apropie concursul de mate-info


Elevii din clasele gimnaziale din mediul rural se pregatesc pentru concursul de matematica-informatica, ce are loc in fiecare an. Desi etapa zonala va avea loc intr-o perioada intensa de pregatire pentru tezele unice, pe 8 decembrie, competitia va reuni destui candidati de la Homocea, Vidra, Suraia si Dumitresti. Concursul se desfasoara pe echipe de patru elevi, de clasele V-VI, respectiv VII- VIII. Pentru a promova la etapa judeteana, progarmata pentru 12 aprilie 2008, elevii trebuie sa obtina cel putin 50 de puncte la fiecare disciplina de concurs, matematica si informatica. (C. S.)


"Democratie in viata tinerilor"


Consiliul Local al Tinerilor Focsani va organiza in perioada 30 noiembrie-2 decembrie cea de-a doua editie a Reuniunii Regionale PAL-TIN, discutiile din acest an fiind axate pe tema "Democratiei in viata tinerilor". La reuniune vor participa adolescenti din cadrul a 13 consilii din tara, alaturi de traineri

profesionisti. "Deschiderea va avea loc vineri, la Primaria Focsani. Alaturi de reprezentantii celor 13 consilii invitate din tara vor participa si traineri, precum Razvan Crisan, presedintele organizatiei ORICUM, ce detine strinse legaturi cu British Council, precum si Codecs, cea mai buna firma de leadership din Romania. La deschidere vor fi prezenti si reprezentanti ai MASTER FORUM, membri ai organizatiilor din Focsani, precum si membri ai Primariei Focsani", se arata intr-un comunicat al CLT Focsani. Atelierele despre democratie se vor derula la Colegiul National "Unirea" Focsani. Deschiderea oficiala a reuniunii va avea loc vineri, 30 noiembrie, ora 18.00, la Primaria Focsani. (I. C.)


"Pentru o scoala curata" in 32 de scoli


Inscrierile la competitia "Pentru o scoala curata" s-au oprit la 32 de unitati de invatamint. Cei din mediul rural s-au ambitionat mai mult sa demonstreze cum se gospodaresc, de aici provenind 19 din unitatile inscrise. Printre acestea se numara scolile Vizantea Razaseasca, Livezile, Gologanu, Ciorani - Pufesti, Spulber, Garoafa, Bizighesti, Gugesti, Timboiesti, nr. 1 si 2 Straoane, SAM Paltin, Nanesti, Vinatori, nr. 2 Suraia, Bicestii de Sus- Dumitresti, Racoasa, Reghiu si Vrincioaia. Din mediul urban se vor "duela" in curatenie Grupul Scolar "Simion Mehedinti" Vidra, scolile "Mihail Armencea" si nr. 3 Adjud, Liceul "Emil Botta", GS "Gh. Bals" Adjud, Liceul "Ioan Slavici" Panciu, scolile nr. 3, "Anghel Saligny", "Ion Basgan" si "Stefan cel Mare", Colegiul Cuza, GS "G.G. Longinescu" si Colegiul Economic Focsani. In urmatoarea perioada, unitatile vor intra in etapele de evaluare, materializate prin vizite neanuntate ale comisiei de jurizate, din care fac parte membri ai Inspectoratului Scolar Judetean, dar si ai Autoritatii de Sanatate Publica. Conform regulamentului, evaluarea se va face diferentiat pe mediul rural-urban. Punctaje vor fi acordate pentru curtea scolii, conditiile si aspectul din interiorul cladirii si linistea si siguranta in cadrul unitatii de invatamint. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.