Educație

Mini-vacanta la gradinita pentru alegeri?

Ziarul de Vrancea
22 nov 2007 551 vizualizări
Desi parintii spun ca li s-a transmis ca de azi si pina marti copiii au liber, directoarea Gradinitei nr. 16 declara ca nu e adevarat u cursurile sint programate a fi reluate luni dimineata, desi ingrijitorii de curatenie nu au cum sa faca luna clasele pina la ora 6.00

Organizarea alegerilor pentru duminica aceasta tinde sa dea total peste cap programul parintilor care au copiii cu virste cuprinse intre 3 si 6 ani la gradinita. Cu toate ca atit inspectorul scolar general, Iordache Bostan, dar si primarul Decebal Bacinschi declara ca pregatirile pentru vot nu vor interveni in procesul de educatie, unii parinti au ajuns ieri acasa cu micutii si au ramas uimiti. Cei mici au transmis ca au "mini-vacanta" de astazi si pina marti. Pentru parinti vestea nu este tocmai buna dat fiind ca nu prea au cu cine lasa piticii cit sint la serviciu. "Directoarea i-a anuntat ca au cinci zile libere, de joi si pina marti. Pentru noi este destul de greu, ca nu avem cu cine sa-i lasam. Aici, pentru alegeri, vor fi amenajate doua clase. Nu mi se pare corect ca dupa vot sa imi duc copilul intr-o clasa unde au intrat atitia oameni si stim ce reguli stricte sint la igienizarea localurilor pentru copii. Si de ce isi iau atitea zile libere? Noi ce facem?", ne-a spus bunica unui copil, inregistrat la Gradinita cu program prelungit nr. 16. Pe de alta parte, edilul sef Bacinschi spune ca vineri este programat cerc pedagogic, iar copiii nu vin la gradinita si scoala si cele doua zile ar fi de ajuns pentru amenajarea sectiilor de votare. "Am avut discutii cu ei si am stabilit sa se amenajaze clasele de vineri, iar de luni sa se inceapa activitatea. Oricum, vineri au cerc pedagogic", ne-a spus primarul Decebal Bacinschi. Si generalul scolilor sustine ca programul din Educatie se va respecta. "Cursurile se vor desfasura normal, nu se vor scurta. Daca este nevoie, voi trimite o comunicare scrisa in scoli sa nu se modifice programul. Eu am incredere in domnii directori ca isi vor face datoria", a spus Iordache Bostan, seful invatamintului vrincean. In schimb, directoarea Gradinitei cu program prelungit nr. 16, Lenuta Cosma, declara ca nu a anuntat asa ceva la parinti, dar ca va fi destul de greu sa se faca curatenie in clase pina luni la ora 6.00 cind se incepe programul pentru cei mici. Aceasta a adaugat ca eventual se vor comasa citeva clase pentru ca cei mici sa fie primiti la program. In definitiv parintii decid daca isi lasa copii la program sau nu. "Copiii vin pina miine (n. r. azi) la 12.00 si se intorc luni dimineata, vineri este cerc pedagogic. Nu am spus asa ceva parintilor, insa este posibil ca luni sa stam pe hol, nu putem face curatenie asa repede dupa terminarea votarii. Programul de lucru este de la 6.00 si pina la 17.30, iar luni va fi imposibil sa se faca curat, nu avem cum si nici cine inainte de ora 6.00. Probabil vom desfasura programul in inghesuiala, parintii iau hotaririle de unii singuri daca isi lasa copii sau nu", ne-a spus si Lenuta Cosma, directoarea Gradinitei nr. 16. (Iulia CRETU, Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.