Educație

Frigul, colegul elevilor din trei scoli vrincene

Mihaela Beșleagă
20 nov 2007 640 vizualizări
Aproximativ 350 de copii din scolile Marasesti, Burca si Iresti sufera de frig la ore u cursurile ar putea fi suspendate din cauza temperaturilor scazute din clase

Elevii tremura in clase la Scoala nr. 2 din Marasesti si in scolile din Burca si Iresti, care nu sint racordate in acest moment la nici o sursa de caldura. Din cauza frigului din clase, comparabil cu cel de afara, la scolile mentionate exista posibilitatea intreruperii temporare a desfasurarii cursurilor. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), impreuna cu cei ai Institutiei Prefectului si cu senatorul PSD Angel Tilvar, care a ajuns si el la scoala din Marasesti pentru a constata situatia, au gasit o solutie temporara, respectiv incalzirea cu resouri. Primarul din Marasesti, Emilian Brasov, a promis ca in citeva zile se va rezolva problema incalzirii din scoala din localitate si unitatea va fi racordata la o centrala electrica. "Din pacate mai avem probleme cu incalzirea la Scoala nr. 2 din Marasesti, unde chiar am vrut sa intrerupem cursurile. Dupa ce am vorbit cu prefectul, cu primarul si cu senatorul Tilvar, am ajuns la concluzia sa intervenim cu o sursa complementara de caldura pina joi, cind primarul a promis ca va racorda scoala la centrala electrica", a declarat Iordache Bostan, seful invatamintului vrincean. Bostan a mentionat ca si acum o saptamina si jumatate a intervenit pe linga edilul din Marasesti sa aiba in vedere situatia scolii in care elevii sufera de frig. "Primarul mi-a promis atunci ca centrala va fi racordata in cinci zile, dar nu s-a intimplat nimic", a mai adaugat inspectorul scolar general. Bostan a mai mentionat ca, in cazul in care vor continua temperaturile scazute si nu se va face caldura in clase, este obligat sa intrerupa pentru o saptamina cursurile. "Saptamina asta sper sa se faca caldura in scoli, pentru ca la astfel de temperaturi scazute mi se pare normal sa intrerupem pentru o saptamina activitatea scolara, nu putem imbolnavi copiii", a precizat Iordache Bostan. La scoala din Marasesti invata aproximativ 250 elevi, iar la Burca si Iresti circa 100 de copii. La cele din urma doua scoli, tot resourile mai dezmortesc invataceii si cadrele didactice. Situatia este incalificabila, in opinia "generalului", care spune ca problema incalzirii in scoli trebuia rezolvata mult mai din timp. "Nu este permis asa ceva! Eu am semnalat si am incercat sa impulsionez factorii de raspundere. In vacanta de vara trebuia rezolvata problema, nu acum", a spus Iordache Bostan. Din datele ISJ Vrancea, peste 80% din unitatile de invatamint din mediul rural se incalzesc cu sobe pe lemn. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.