Educație

Elevii de la Nicolae Iorga i-au vizitat pe deficientii de auz

Camelia Stănilă
17 nov 2007 1501 vizualizări
Doua clase de la Scoala "Nicolae Iorga" din Focsani au mers ieri in vizita la colegii lor de la Centrul pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna", unde au incercat sa se apropie de micutii cu deficiente de auz

Copii au lucrat impreuna, de Ziua Internationala a Tolerantei

De Ziua Internationala a Tolerantei, elevii au pregatit si cadouri pentru copiii cu cerinte educative speciale. Clasa a III-a indrumata de invatator Elena Popa a vizitat o clasa I, unde au gasit 12 micuti dornici sa interactioneze. Educatoarea Maria Maxim le-a explicat copiilor motivul vizitei, avind in vedere ca majoritatea nu aud, iar cei de la "Nicolae Iorga" au primit explicatii legate de problemele colegilor mai mici. Elevii au lucrat impreuna un copac al prieteniei, cu amprentele miinilor, ceea ce i-a incintat pe micuti. Clasa a VIII-a condusa de profesoara Liliana Stan a pregatit o surpriza asemanatoare pentru elevii de la clasa a V-a, unde alti 12 copii hipoacuzici i-au primit cu mult entuziast. Profesorul educator Georgeta Greceanu si profesoara de romana Mioara Sandu i-au ajutat pe oaspetii de la "Nicolae Iorga" sa se acomodeze, mai ales ca acestia au fost extrem de curiosi sa invete si semnele, pentru a putea comunica mai usor. Tinerii au lucrat si de aceasta data impreuna, la recunoasterea partilor componente ale corpului uman. Incintati, elevii si dascalii de la Scoala "Nicolae Iorga" au promis sa repete experienta si in perioada 10-15 decembrie, in apropierea sarbatorilor de iarna. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.