Educație

Moda, la ea acasa si la Balul Bobocilor

Camelia Stănilă
15 nov 2007 915 vizualizări
Monica Rotaru a cistigat titlul de Miss Boboc al Grupului Scolar de Industrie Usoara, pentru care au aspirat 11 concurente

A fost si rindul liceenilor de la Grupul Scolar de Industrie Usoara Focsani sa-si caute cea mai frumoasa colega de a IX-a... Asa cum era de asteptat, moda a fost la ea acasa la Balul bobocilor desfasurat aseara, spectacolul fiind presarat de mai multe momente de acest gen. Parada de moda de dupa prezentarea concurentelor a fost completata de o istorie a modei, prin care spectatorii au putut afla, dar si vedea, citeva detalii despre evolutia vestimentatiei de-a lungul timpului: de la epoca primitiva, la antichitate, Evul Mediu si pina la epoca romantica, cind a inceput sa fie pusa in evidenta silueta femeii. Moda crinolinei, turnura sau rochiile bogate in volane de la inceputul secolului XX si pina la fusta mini care a revolutionat moda in anii \'70, toate au fost exemplificate pe scena Casei de Cultura. Trecutul s-a imbinat cu viitorul, caci organizatorii au pregatit si o parada a unor tinute avangardiste, realizate de elevii de la design vestimentar. In alegerea favoritei, tinerii au pornit de la ideea de "wanted miss", astfel ca le-au si pus la incercare pe cele 11 frumoase concurente. Dupa prezentare, fetele au trecut printr-o proba de cultura generala, dar si printr-o demonstratie de indeminare. Elevele au fost nevoite sa-si aleaga 2-3 esantioane de culori pe care sa le asorteze la o tinuta de zi, cu ajutorul carora au si "imbracat" citeva schite, pe care apoi le-au prezentat juriului. Balul bobocilor a fost insa presarat si de momente de relaxare, cu umor, muzica, dans, o adaptare a schitei "Lantul slabiciunilor" de I. L. Caragiale, a fabulei "Greierele si furnica" sau o interesanta poveste care a avut in centru un spiridus. La final, toate fetele au fost recompensate cu flori, diplome si cadouri asigurate de sponsori. Preferata publicului, dar mai ales a juriului, s-a dovedit a fi Monica Rotaru. Pe locul II s-a clasat Daniela Alexa, iar pe III Felicia Dobos. "A fost ceva neasteptat, nu credeam ca o sa cistig. Nu stiu daca am avut vreun avantaj, dar cred ca m-am descurcat pina la urma", ne-a pus emotionata Monica Rotaru, noua Miss Boboc. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.