Educație

Alti prescolari au invatat sa ocroteasca pomii

Camelia Stănilă
15 nov 2007 637 vizualizări
Alti prescolari au invatat ieri cum sa planteze si sa ingrijeasca un copac, in cadrul proiectului "Gradinita prietena naturii - Oaza de oxigen pentru Focsani", initiat de Asociatia pentru Dezvoltare Durabila "Focul Viu".

Programul de plantare a pomilor a continuat ieri la Gradinitele nr. 1, 10 si 13 din Focsani

Programul de plantare a continuat la Gradinitele nr. 1, 10 si 13 din Focsani. "Am mers pe ideea ca fiecare copacel sa fie adoptat de un grup de copii, iar acestia sa aiba grija de el. Ideea a fost foarte bine primita de micuti si intentionam ca acest gen de proiect sa fie extins si la celelalte institutii de invatamint", a declarat Silviu Plesa, coordonatorul proiectului care a vizat si popularizarea colectarii selective a deseurilor. De altfel, impreuna Compania de Utilitati Publice RA s-a prezentat prin gradinite si un film pe aceasta tema. Ieri, la Gradinita nr. 13 s-au plantat ultimii 35 de tei din cadrul proiectului. Copaceii au fost plantati si udati de catre copiii din grupele mare si mare - pregatitoare, ajutati de parinti lor. "Acum 30 de ani, parintii acestor copii au plantat si ei, la rindul lor, arborii pe care ii vedeti acum in curtea noastra. Speram ca astfel de actiuni sa ii apropie si mai mult pe copii de natura", a mentionat educatoarea Eugenia Vasiliu, directoarea Gradinitei nr. 13. La actiunea de ieri a fost prezent si consilierul Ion Vlase, care a reprezentat Consiliul Local Focsani, in calitate de finantator al programului, precum si reprezentanti ai Oficiului pentru Protectia Consumatorului. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.