Educație

Biblioteca in arestul politiei

Dan Chiriac
13 nov 2007 584 vizualizări
Arestatii au la dispozitie o sala de lectura, unde pot citi cartile clasicilor romani, carti politiste si chiar presa locala si nationala u cel mai mare succes il are insa Codul Penal

Pentru cei aflati in arestul Politiei vrincene timpul pare a se scurge mai repede dupa ce conducerea Inspectoratului Judetean de Politie a decis sa ofere posibilitati de recreere in asteptarea anchetelor in subsol. De citva timp, in arest, detinutii pot citi atit presa, cit si mai multe carti aflate in folosinta Politiei. "In arest a fost infiintata de ceva vreme o sala de lectura unde au acces cei retinuti. Acestia dispun in fiecare zi de presa, pe care o pot citi, dar si de o mini-biblioteca, unde se afla citeva volume de beletristica, pe care cei retinuti le pot lectura in orele libere", ne-a spus comisarul Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al IJP Vrancea. Retinutii nu ajung obligatoriu in sala de lectura, decit daca isi doresc in mod special acest lucru, pentru scurgerea timpului mai usor. "Tinind cont de faptul ca acestia nu stau foarte mult in arest, cartile oferite sint unele usoare, care sa le permita o lectura cit mai placuta", mai spune comisarul Mariana Apostol. Marea majoritate a cartilor oferite pentru a fi citite apartin autorilor romani, precum Mihail Sadoveanu, Ion Slavici, Ion Creanga, Camil Petrescu. Exista si romane ale unor scriitori mai "grei" ai literaturii romanesti, care sint solicitati de catre tinerii cu studii medii sau superioare care ajung in nedorita ipostaza de a fi arestati. Printre acestia se numara Marin Preda, Mircea Eliade sau Liviu Rebreanu. De asemenea, cei arestati au la dispozitie Codul Penal, cartea dupa care chiar ei urmeaza a fi judecati dupa terminarea anchetei si pe care o considera "cartea de cpatii". Cei mai multi invata pe de rost articolele Codului Penal si le aprofundeaza pe cele la care ar putea fi incadrati pentru fapta comisa. Totodata, politistii vrinceni le pun la dispozitie celor arestati mai multe carti politiste, care sint citite cu placere de cei aflati in subsolul IPJ Vrancea, dar si diverse materiale educative. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.