Educație

Scoala dupa scoala pentru mai multi elevi

Camelia Stănilă
13 nov 2007 781 vizualizări
Reprezentantii Ministerului Educatiei au efectuat vizitele de precontractare in cadrul proiectului "Acces la educatie pentru grupurile dezavantajate" u mediatorii scolari au incheiat ieri contracte de formare profesionala

Timp de trei zile, judetul Vrancea a facut obiectul unei vizite de precontractare in cadrul proiectului Phare 2005 "Acces la educatie pentru grupurile dezavantajate", prin care scolile din 6 comunitati vrincene ar putea benefica de circa 500.000 de euro. Reprezentantii Ministerului au urmarit daca bugetul a fost verificat si daca acesta este complet, precum si componenta echipei de implementare. Aceasta inainte de a primi acceptul final, programat in jurul datei de 1 decembrie. De altfel, ieri s-au incheiat si contractele de formare profesionala cu cei 6 mediatori scolari, care vor activa in cadrul acestui proiect. Potrivit inspectorului general Iordache Bostan, coordonatorul proiectului la nivel local, 1.459 de copii si tineri vor beneficia de o forma de invatamint, fie ca e vorba de "gradinita estivala", cum e cazul a 60 de copii de 5-6 ani care n-au frecventat deloc invatamintul prescolar, sau "gradinita de dupa-amiaza" de la Slobozia Bradului, cu 20 de micuti care nu au mai incaput in gradinite. De asemenea, printre beneficiari se numara 257 de elevi cu rezultate scazute la invatatura, cu risc de abandon scolar, care vor fi inclusi in activitatea "Scoala dupa scoala" (SAM Maicanesti, Scolile nr. 2 si 3 Marasesti, Scoala Timboiesti, Chiojdeni, Homocea), 230 de elevi inclusi in "Scoala de vara" (Maicanesti, Timboiesti) sau 60 de tineri si adulti ce beneficiaza de "A doua sansa", 45 in invatamintul primar si 15 in invatamintul secundar inferior (Timboiesti, Homocea). De asemenea, in proiect au fost inclusi si 83 de elevi cu cerinte educative speciale, ce sint spirjiniti prin intermediul Centrului de Resurse. Activitatile programate includ si consiliere pentru parinti si formarea cadrelor didactice. "Daca va fi aprobat, proiectul va fi implementat timp de un an, intre 1 decembrie 2007- 31 noiembrie 2008, dupa care va trebui sa continuam din fonduri proprii", a mentionat seful ISJ Vrancea, Iordache Bostan. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.