Educație

Zahu a fost lasat fara cuvinte de fostii elevi

Camelia Stănilă
13 nov 2007 2969 vizualizări
Profesorul de limba romana Gheorghe Zaharia a fost omagiat ieri de fostii sai elevi, la implinirea a 70 de ani u "Acum stiu cum arata priveghiul meu", a spus in stilul caracteristic Zahu, incercind sa-si ascunda emotile

La implinirea a 70 de ani, profesorul de limba si literatura romana Gheorghe Zaharia a fost lasat fara cuvinte de catre actualii si fostii elevi, care i-au facut ieri o surpriza cu totul speciala. O obisnuita ora de curs la CNU s-a dovedit a fi pentru Zahu, asa cum este numit de apropiati, o intilnire emotionanta cu cei pe care i-a pregatit de-a lungul anilor, multi chiar calcindu-i pe urme in cariera. Surprins si emotionat deopotriva, Gheorghe Zaharia a raspuns cu vorbe de duh fostilor elevi, pe care obisnuia sa-i numeasca "adunatura de bolovani". Ajunsi acum profesori, directori sau inspectori scolari, fostii elevi au tinut sa-i multumeasca pentru cele transmise, dar mai ales pentru ceea ce au ajuns. "Sinteti o valoare, o aparitie rara. Nu am reusit nici acum sa ies din teritoriul deschis de dvs. Datorita dvs. am reusit sa fac comparatii. V-am urit si eu, pentru ca aceasta este metoda dvs, dar cu totii am ajuns sa va iubim, ceea ce este profitabil. Va multumim pentru ceea ce sinteti. Modul de a patrunde in textul filologic, tot ceea ce transmiteti este de neuitat", a afirmat profesoara Daniela Plaiasu, care acum este colega de catedra cu fostul sau profesor, la Colegiul Unirea. Printre invatatorii si profesorii de elita formati de Gheorghe Zaharia, in cei circa 45 de ani de cariera in invatamint, se numara si Carmen Ion, adjunctul Liceului Pedagogic, profesoarele de romana Anisoara Pitu, Nicoleta Soare, Janet Voineag, profesoara de istorie Gabriela Obodariu, inspectorul de fizica Dorin Cristea, directorul Grupului Scolar "Simion Mehedinti" Vidra, Maricica Babis si multi altii. De altfel, toti isi dau seama cit de mult au fost influentati de Gheorghe Zaharia, mai ales in conduita profesionala. "Fiul meu a dorit ca macar o zi sa fie elevul d-lui Zaharia. Intr-adevar, este o ocazie rara sa gasesti un asemenea profesor. Felicitari ca v-am gasit tot a catedra", i-a spus lui Zahu si Stana Georgescu, directoarea Scolii Vintileasca. Si inspectorul Dorin Cristea a amintit de expresiile fostului sau profesor, care nu de putine ori spunea ca va muri odata cu ultimul sau elev. Pe linga toate cuvintele frumoase, profesoara Florentina Emery de la Scoala "Duiliu Zamfirescu" a ales sa recite o poezie, in timp ce actualii elevi i-au multumit lui Zahu ca nu a renuntat la clasa lor. In stilul caracteristic, profesorul Zaharia a replicat: "Multumesc ca mi-ati satisfacut o curiozitate. Acum stiu cum arata priveghiul meu". La implinirea a 70 de ani, dascalul a fost recompensat cu un tort, dar si cu o diploma de "Unirist Honoris Causa", acordata in premiera de CNU profesorul Gheorghe Zaharia "pentru intreaga activitate din invatamint si pentru imensa influenta asupra nenumaratelor generatii de dascali". Gheorghe Zaharia a predat ani de-a rindul la Liceul Pedagogic si Colegiul Economic, dupa care a urmat Colegiul Unirea, unde inca mai activeaza 4 ore pe saptamina. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.