Educație

Lipsa caldurii a aminat receptia la sediul Liceului nr. 5

Camelia Stănilă
9 nov 2007 620 vizualizări
Desi reabilitarea nu prevedea si inlocuirea instalatiei termice, receptia tehnica nu va fi efectuata pina cind caloriferele nu vor da caldura u in plus, cel putin 4 calorifere au fost date disparute pe timpul lucrarilor

Frigul din calorifere a aminat pentru citeva zile receptia tehnica a lucrarilor de reabilitare de la Grupul Scolar Agricol Focsani, ce trebuia sa aiba loc ieri. Desi reabilitarea nu prevedea inlocuirea sau repararea instalatiei termice, care este veche, ci doar demontarea, spalarea si remontarea caloriferelor, directorul liceului, Florin Iamandei, a solicitat constructorului ca aceasta sa functioneze macar ca inainte. "Nu pot sa intru intr-o unitate fara caldura. Daca fac receptia, asta inseamna ca trebuie sa-i aduc pe copii aici si nu pot in aceste conditii. Sa ma vait apoi doua luni ca n-am caldura?", a spus directorul Grupului Scolar Agricol. Reprezentantii firmei care a efectuat lucrarile spun ca in devizul de lucrari nu era stipulata si prezenta agentului termic in retea si chiar au precizat ca s-au efectuat anumite devieri in plus. Pentru a incheia socotelile cit mai repede, constructorul s-a aratat dispus sa rezolve situatia, mai ales ca motivul pentru lipsa caldurii ar fi legat de nefunctionarea citorva robineti. "Noi nu am umblat la coloane. Am gasit doua calorifere sparte, care nu functionau nici inainte. Asa le-am lasat", au spus cei care s-au ocupat de lucrari, precizind ca problemele ar putea fi remediate intr-o zi.


Calorifere lipsa


Comisia de receptie, din care au facut parte si reprezentanti ai constructorului, ai Inspectoratului Scolar, dar si Dragos Micu, directorul Inspectoratului de Stat in Constructii, a constatat insa si alte nereguli, cum ar fi disparitia unor calorifere, de la grupurile sanitare, hol sau cabinetul directorului. Desi doar patru calorifere au fost date disparute pe parcursul lucrarilor, se pare ca si unele sali de clasa au fost vaduvite de mai multi elementi. Nimeni nu stie insa unde au disparut acestia, desi la demararea lucrarilor s-a facut un inventar. "Nu inteleg de ce s-a semnalat problema abia acum. Nu ne-am gindit ca e asa de grav", a afirmat inginerul Mihai Rotar, reprezentantul firmei Conloc SA Rm. Sarat, cea care a lucrat in subantrepriza la reabilitarea Grupului Scolar Agricol. Licitatia, care s-a desfasurat la Ministerul Educatiei, a fost cistigata de SC Integral SA Buzau. Directorul Florin Iamandei a spus, ca pina la urma, ar trece cu vederea lipsa citorva colorifere, insa a dat asigurari ca nu va intra in cladire pina nu se va remedia situatia caldurii. In aceste conditii, comisia a decis aminarea receptiei pentru citeva zile. "Pina la urma mai facem mici retusuri cu oamenii nostri. Si asa ne mai ia o luna ca sa punem cladirea la punct", a adaugat Florin Iamandei. Reabilitarea scolii a constat in inlocuirea usilor, ferestrelor, reabilitarea grupurilor sanitare, dar si a fatadei, precum si inlocuirea sarpantei de tigla cu una de tabla. Lucrarile s-au ridicat la circa 700 mii lei. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.