Educație

Caldura e aproape pentru elevii din Burca si Tataranu

Camelia Stănilă
9 nov 2007 665 vizualizări
Profesorii au stiut sa vina la ISJ si sa protesteze impotriva directorului Iulian Ionescu, insa nici macar unul nu s-a plins ca elevii ingheata de frig in clase

Elevii din mai multe localitati ale judetului inca tremura de frig in clase, iar de multe ori situatia nici macar nu este cunoscuta de sefii invatamintului judetean. Asa s-a intimplat si in cazul pe care l-am relatat recent de la scolile Tataranu si Bordeasca Veche, unde centralele termice exista, insa n-au fost date in functiune din cauza luptelor pentru sefia unitatilor de invatamint si a lipsei documentelor din scoala. Profesorii au stiut sa vina in audienta la conducerea ISJ si sa protesteze impotriva directorului Iulian Ionescu, insa nici macar unul nu s-a plins ca nu este caldura in scoala proaspat reabilitata si ca la circa 200 de elevi le ingheata miinile pe stilouri. Potrivit primarului din Tataranu, social-democratul Nicolae Pavel, ieri au sosit in localitate reprezentantii firmei Geluval Stor Rimnicu Sarat, pentru a face ultimele probe tehnice si a da drumul la caldura in cele doua unitati de invatamint, astfel ca problema pare aproape rezolvata. Si la scolile Burca si Iresti, comuna Vidra, lucrurile par ca se vor intra in normal cit de curind. Desi conducerea ISJ era ferm convinsa ca elevii sint incalziti cu vechile sobe, acestea mai exista in doar citeva sali de clasa la Iresti, unde se invata in doua schimburi pentru a-i proteja pe micuti. La Burca, circa 150 de copii au suportat frigul din ultima perioada, stind la ore infofoliti in pulovere si geci, fara ca cineva sa semnaleze problema. Adjunctul ISJ Vrancea, Emil Onea, a precizat ieri ca a primit asigurari de la autoritatile locale din comuna Vidra cum ca au fost deja achizitionate centrale termice pentru cele doua scoli reabilitate. Astfel, in zilele urmatoarea se va trece si la montarea lor. Nu ne-ar mira insa ca, odata cu apropierea iernii, sa iasa la iveala si alte situatii neplacute de acest gen, in care scolile au caldura doar pe hirtie. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.