Educație

Curs de perfectionare pentru ambulantieri

Cristina Palade
6 nov 2007 5207 vizualizări
Directorul Serviciului Judetean de Ambulanta, dr. Danut Ceamburu, a participat de curind la cursurile de Reabilitare a Sistemului Serviciilor Medicale de Urgenta (Remssy 4).

Cursurile au tinut trei saptamini, la Predeal, si au fost sustinute de specialisti in medicina de urgenta. Programul Remssy 4 s-a axat pe 2 componente majore: dezvoltarea premizelor pentru asigurarea unei formari adecvate in medicina de urgenta, precum si cresterea calitatii serviciilor de urgenta, prin dezvoltarea unui sistem eficient de asigurare a calitatii, atit la nivel local cit si national. Proiectul a urmarit cresterea continua a sanselor de supravietuire a pacientilor care se adreseaza serviciilor de urgenta. Obiectivul proiectului a constat in cresterea accesului populatiei la servicii medicale de urgenta de calitate in tara noastra. Pentru a se atinge acest scop s-a considerat necesar sa se asigure calitatea resurselor umane, infrastructura adecvata, un sistem national acceptat de standarde, protocoale si mecanisme de asigurare a calitatii. "A fost un curs extrem de serios. Avind in vedere implementarea Ordinului 1092/2006 privind stabilirea competentelor si atributiilor echipajelor de interventie de diferite niveluri in faza prespitaliceasca, am capatat citeva abilitati in a aplica acest ordin. Am capatat experienta si am invatat sa aplicam acest ordin, tinind cont de particularitatile noastre", ne-a explicat doctorul Danut Ceamburu. Alaturi de director, la intilnire au fost si doi asistenti. De asemenea, in noiembrie mai are loc un astfel de curs, la care vor participa inca patru angajati ai SAJ Vrancea. Potrivit directorului Danut Ceamburu, in momentul de fata, aproximativ 80% din personalul de la Ambulanta a urmat astfel de cursuri, fara de care nu se mai poate practica medicina de urgenta. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.