Educație

Retele de calculatoare in fiecare catun

Camelia Stănilă
6 nov 2007 787 vizualizări
Ministerul Educatiei si Cercetarii intentioneaza ca in 2008 sa informatizeze toate scolile, inclusiv cele din ultimul catun, dar si sa reinnoiasca echipamentele invechite din unele unitati.

Promisiunea fost facuta de ministrul Cristian Adomnitei, prezent duminica in Vrancea. Acesta a mentionat ca achizitia de soft s-a facut in urma cu citeva saptamini, la nivelul Ministerului, iar pina la finele anului 2007 va fi prelungit programul SEI 4, pentru ca toate scolile cu personalitate juridica sa aiba macar un laborator de informatica. "Pentru 2008, in cadrul programului SEI 5 se vor face licitatii, astfel incit si unitatile scolare fara personalitate juridica, din cel mai indepartat catun, chiar daca acolo mai sint 50 de copii, sa beneficieze de aceste laboratoare. In scolile mari dorim chiar 2-3 laboratoare cu 25 de calculatoare si macar cite un profesor pregatit special pentru a-i asista pe copii. Vom aloca bani, dar de conectarea la internet se vor ocupa comunitatile locale", a mentionat liberalul Cristian Adomnitei. Ministrul a mentionat ca scolile care au deja dotari prin programele mai vechi SEI 1 si 2 se va aduce aparatura noua, care sa faca fata cerintelor. Cadrele didactice sint insa reticente ca informatizarea invatamintului se va face in acest ritm, avind in vedere si dificultatile intimpinate in teritoriu. In Vrancea, licitatia pentru calculatoare este inca blocata din cauza unei contestatii, iar in ceea ce priveste internetul se gasesc greu furnizori pentru localitatile izolate. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.