Educație

Hangita a incintat la Focsani

Cristi Irimia
5 nov 2007 1143 vizualizări
pe scena TMF se vor mai juca "Angajare de clovn" si "Mincinosul"

A doua premiera a actualei stagiuni a fost prezentata in fata unei asistente destul de numeroase, care a putut vedea mai multi tineri talentati actori intruchipind personajele inchipuite de italianul Carlo Goldoni, in secolul al XVIII-lea. Din distributie a facut parte si vedeta Ruxandra Sireteanu, felicitata de directorul TMF Sorin Francu, la finele spectacolului. Varianta propusa de regizori a avut o serie de elemente de modernism, care s-au "cuplat" bine pe ideea de comedie italiana. Nici nu se putea altfel cita vreme entuziasmul unor actori precum Daria Gabor, Alexandra Timofte, Cosmin Nedelcu, Vlad Corbeanu, Bogdan Durlicioiu si Adrian Radulescu a asigurat succesul piesei. Aceasta a "crescut" ca intensitate de la inceput pina la sfirsit, in contextul in care scenariul a presupus o intensificare a actiunii. In piesa, hangita Mirandolina este dorita de un conte bogat si un marchiz sarac, care se intrec in a-i face cadouri, dupa posibilitati. Marchizul, interpretat excelent, in nota cu care ne-a obisnuit, de focsaneanul Adrian Radulescu, incearca sa compenseze lipsa banilor cu exprimarea conotatiilor "nobile" ale gesturilor pe care le face. Intr-un final activ, Mirandolina il face pe cavalerul misogin din piesa sa se indragosteasca. TMF va mai prezenta in aceasta luna "Angajare de clovn" si "Mincinosul". (Cristi IRIMIA)



Spectacole-lectura la Teatru


Programul spectacolelor-lectura din aceasta luna este urmatorul:

- luni, 5 noiembrie: "De la epigrama la fabula", cu Paula Grosu, Sorin Francu si Valentin Cotiga.

- luni, 12 noiembrie: "Pe aceeasi craca", de Ion Baiesu, cu Sorin Rusu, Mihail Spiridonescu si Nadina Damian

- luni, 19 noiembrie: «Seara de poezie lirica», cu Nadina Damian, Adrian Damian si Adrian Ciglenean.

Spectacolele se tin de la ora 18.30, iar intrarea este libera.


Spectacol de teatru pentru copii


Joi, 15 noiembrie, in sala Teatrului Municipal se va juca piesa "Pacala", la care sint invitati peste 200 de copii focsaneni. Piesa a fost jucata cu succes si la Buzau, in urma cu trei zile. Spectacolul din 15 noiembrie va incepe la ora 11.30.


Se deschide atelierul "C. Apostolescu"


Atelierul de Creatie "C. Apostolescu" isi va deschide "portile" luni, 12 noiembrie a. c., cind cei 22 de elevi admisi vor primi cele dintii informatii despre activitatea teatrala focsaneana dar si despre alte aspecte ce le vor fi folositoare de-a lungul cursurilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.