Educație

Info Educatie

Camelia Stănilă
3 nov 2007 677 vizualizări
Fenomenul "Singur acasa" va fi monitorizat in permanenta de acum incolo, a afirmat Ionelia Suciu, directorul Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala.

Se va monitoriza fenomenul "Singur acasa"


Directorilor de scoli li s-au prezentat intentiile Centrului in privinta studiilor ce vor fi demarate, pe tema violentei, a parintilor plecati la munca in strainatate, a evaluarii starii de disponibilitate a cadrelor didactice, dar si efectele mass-media, indeosebi a televiziunii, asupra personalitatii elevilor. "Ne propunem sa continuam astfel de studii, dar si sa popularizam mai mult cele 23 de cabinete psihopedagogice si logopedice pe care le avem in judet. Desi nu pot satisface doleantele tuturor, va rugam sa apelati la colegii nostri, la orice problema care apare" le-a spus directorilor de scoli Ionelia Suciu. (C. S.)


25 de scoli vor fi verificate de ARACIP


Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamintul Preuniversitar (ARACIP) a decis sa evalueze 25 de unitati scolare de la nivelul judetului nostru, astfel ca a si solicitat rapoartele de evaluare interna ale acestor scoli. Potrivit inspectorului general adjunct Tudor Gogancea, au fost aprobate unitati care sa acopere toate nivelurile si profilele. Astfel, in evaluare vor intra 9 scoli cu clasele I - VIII, respectiv Poiana Cristei, Serbanesti - Corbita, Rastoaca, nr. 4 Adjud si scolile nr. 1, 2, 3, 5 si 9 Focsani, la care se adauga 5 SAM-uri (Cimpineanca, Ploscuteni, Homocea, Vintileasca si Paltin), 4 licee teoretice ("Emil Botta" Adjud, Pedagogic Focsani, Colegiile Cuza si Unirea), 6 grupuri scolare ("Gh. Bals" Odobesti, Colegiul Economic Focsani, GS Transporturi Auto, GS Industrie Usoara, GS Constructii Montaj Focsani si GS "Simion Mehedinti" Vidra), dar si Centrul "Elena Doamna". Evaluarile externe vor fi programate dupa 1 ianuarie 2008. (C.S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.