Educație

Info Educatie

Camelia Stănilă
2 nov 2007 739 vizualizări
Liceul Pedagogic "Spiru Haret" vrea sa doneze circa 80 de banci, in stare buna, avind in vedere ca liceul a fost dotat recent cu mobilier nou. Directorul Carmina Corbeanu a facut apel la colegi, in cadrul sedintei de ieri, pentru a solicita bancile clasice, pe schelet metalic, pe care nu mai are unde le depozita

Liceul Pedagogic doneaza banci


"Am vazut scoli care au mobilier intr-o stare foarte proasta si nu stiu de ce nu se apeleaza la asemenea solutii temporare. In timp, cu siguranta ca vor fi dotate cu mobilier nou si alte scoli", a mentionat adjunctul ISJ, Emil Onea. Acesta a tinut sa precizeze ca acceptarea unei asemenea oferte nu este o piedica pentru ca unitatea respectiva sa primeasca fonduri pentru mobilier nou, pe viitor. (C. S.)


Adomnitei viziteaza scolile din Adjud


Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, va vizita scolile din municipiul Adjud, cu ocazia vizitei sale din Vrancea, programata pentru duminica. Inspectorul general Iordache Bostan i-a informat ieri pe directori ca ministrul va sosi de la Iasi si se va opri la Adjud in jurul orelor 11.30, apoi va participa la intilnirea de la Casa de Cultura din Focsani, in jurul orelor 12.30- 13.00. Seful invatamintului vrincean i-a invitat pe dascali la intilnirea cu Adomnitei, unde spera ca se vor primi noi precizari si despre noul pachet de legi in educatie. (C. S.)


25 de scoli vor fi verificate de ARACIP


Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamintul Preuniversitar (ARACIP) a decis sa evalueze 25 de unitati scolare de la nivelul judetului nostru, astfel ca a si solicitat rapoartele de evaluare interna ale acestor scoli. Potrivit inspectorului general adjunct Tudor Gogancea, au fost aprobate unitati care sa acopere toate nivelurile si profilele. Astfel, in evaluare vor intra 9 scoli cu clasele I - VIII, respectiv Poiana Cristei, Serbanesti - Corbita, Rastoaca, nr. 4 Adjud si scolile nr. 1, 2, 3, 5 si 9 Focsani, la care se adauga 5 SAM-uri (Cimpineanca, Ploscuteni, Homocea, Vintileasca si Paltin), 4 licee teoretice ("Emil Botta" Adjud, Pedagogic Focsani, Colegiile Cuza si Unirea), 6 grupuri scolare ("Gh. Bals" Odobesti, Colegiul Economic Focsani, GS Transporturi Auto, GS Industrie Usoara, GS Constructii Montaj Focsani si GS "Simion Mehedinti" Vidra), dar si Centrul "Elena Doamna". Evaluarile externe vor fi programate dupa 1 ianuarie 2008. (C.S.)


Spectacole-lectura la Teatru


Programul spectacolelor-lectura din aceasta luna este urmatorul:

u luni, 5 noiembrie: "De la epigrama la fabula", cu Paula Grosu,

Sorin Francu si Valentin Cotiga.

u luni, 12 noiembrie: "Pe aceeasi craca", de Ion Baiesu, cu Sorin

Rusu, Mihail Spiridonescu si Nadina Damian

u luni, 19 noiembrie: «Seara de poezie lirica», cu Nadina Damian,

Adrian Damian si Adrian Ciglenean.

Spectacolele se tin de la ora 18.30, iar intrarea este libera. (Cristi

IRIMIA)


Sporuri pentru conditiile nocive din scoli


u sindicalistii incearca sa obtina bonus-uri de pina la 15% pentru dascalii care lucreaza mult la calculator, pentru cei care manevreaza substante periculoase, dar si pentru ingrijitori


O parte din personalul didactic si auxiliar ar putea dobindi noi sporuri la salariu, pentru a compensa conditiile nocive in care activeaza. De bonusuri intre 5 si 15% din salariu ar putea beneficia cadrele didactice care petrec in fata calculatorului mai mult de 50% din timpul de lucru, laborantii si profesorii de chimie si biologie care lucreaza cu substante periculoase, personalul din biblioteci, care au in grija depozitele de carte sau arhivele, dar si ingrijitoarele din scoli sau fochistii, acolo unde focul inca se face cu lemne, alaturi de personalul din cantine si din gradinitele cu program prelungit. Presedintele Sindicatului Liber din Invatamint (SLI) Vrancea, Constantin Grogore, a anuntat ca doreste sa puna problema in comisia paritara a Inspectoratului Scolar, avind in vedere ca exista deja un precendent in doua judete, care i-ar putea ajuta in a cistiga aceste drepturi si pentru vrinceni. "Avem precedent, iar solutia s-a gasit in cadrul comisiilor paritare. Daca nu se va ajunge la o intelegere, ne vom adresa instantei. Noi nu avem calitatea de angajatori, astfel ca e obligatia dvs sa solicitati efectuarea unor expertize in fiecare scoala. Trebuie sa va adresati la ASP si ITM, care vor emite aceste buletine de expertiza pe baza carora putem demara negocierile pentru acordarea acestor sporuri. Aveti obligatia sa va implicati, astfel veti fi apreciati sau nu de colegi", le-a spus directorilor Constantin Grigore, la intilnirea de ieri de la ISJ. Presedintele SLI le-a spus managerilor ca astfel de expertize nu sint foarte scumpe, fiind in jur de 200-300 lei. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.